Još se stignete prijaviti na projekt osposobljavanja u IT sektoru u Sisku!

54

Projekt osposobljavanja mladih do 29 godina u cilju njihova zapošljavanja u IT sektoru, “AKO – Aktiviraj se i konkuriraj” još nije formalno ni završen, a svi zainteresirani mogu se prijaviti na projekt do 14. srpnja.

Projekt financira EU iz Europskog socijalnog fonda. Imaju 47 polaznika, od kojih se njih 26 već zaposlilo.

Od drugih projekata ovaj se razlikuje po tome što neposredno povezuje polaznike s poslodavcima te im tako osigurava praktični rad u IT tvrtkama koje su bile partneri u projektu, kazala je njegova voditeljica Štefica Tominović iz Područnog ureda HZZ u Sisku.

VEZANE VIJESTI
Veći izdaci za poduzetnike, struja poskupila od 20 do 30 posto

Mladi iz cijele Sisaačko-moslavačke županije su od rujna do prosinca prošle godine polazili besplatne IT programe obrazovanja u organizaciji centra Algebra u Sisku, a potom su se u sisačkim uspješnim tvrtkama Euroart 93, Fokus infoprojekt, Maracom i Kreativa studio pod stručnim mentorstvom tri mjeseca praktički usavršavali kako bi postali konkurentni na tržištu rada.

Tvrtke partneri zaposlile su odmah njih šestero, a nakon toga ih se još desetero zaposleno u IT sektoru kao programeri internetskih aplikacija ili web dizajneri.

Vrijednost projekta je 812.232 kune, trajanje 14 mjeseci, a službeno završava u nedjelju, 14 srpnja. Tijekom projekta uređen je i opremljen Centar za mlade u Područnom uredu HZZ-a u Sisku, gdje su održane i tri inovativne radionice za mlade nezaposlene polaznike projekta.

VEZANE VIJESTI
Proslavili proglašenje svetog Benedikta zaštitnikom Sibića

Organizatori su također osigurali 50.000 kuna za putne proškove polaznika, kao i novčanu pomoć za njihove nužne potrebe. Kao što je spomenula Tominović, na poziv su pristigle ukupno 104 prijave, a selekcijom je odabrano 47 polaznika. Njih pet je tijekom projekta odustao, a 42 su na kraju dobili uvjerenja o osposobljenosti.

Uz voditeljicu projekta Šteficu Tominović, svi uključeni u projekt, kao i polaznici, na završnoj su konferenciji za uspješno ostvaren program posebno istaknuli i zasluge projektne asistentice Kristine Grabovica.

VEZANE VIJESTI
Tihomir Babić novi predsjednik HGK - Županijske komore Sisak

Kako su spomenuli predstojnica PU HZZ-a Gordana Šegović i predsjednik HGK Županijske komore u Sisku Boris Mesarić, ovo je bio jedan od uspješnijih projekata, kojim je veći broj mladih na konkretan način postao konkurentniji na tržištu rada. Partneri u projektu još su bili HGK – Županijska komora Sisak, Područni ured HZZ-a iz Kutine, Udruga IKS, Applied Ceramics i Pučko otvoreno učilište Algebra.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here