Kesteni su omiljeni jesenski plod što i nije čudno jer osim što su ukusni oni su i nutritivno visokovrijedni – 53 % čini voda, 2,9 grama su bjelančevine, 44 grama su ugljikohidrati, bogati su kalcijem, kalijem, a sadrži i fosfor, željezo, većinu vitamina B skupine i lako su probavljivi.
Priprema:
Uzmite oštar nož kako biste lakše zarezali ljusku. Svaki kesten zarežite po širini, dok se ljuska lijepo ne rastvori.
Zatim ubacite zarezano kestenje u lonac s vodom i malo posolite. Pustite da se krčka dok ne provri, potom kestenje izvadite iz vode, prebacite u lim i stavite u pećnicu zagrijanu na 220 stupnjeva Celzijevih na 15 minuta.
Kad je kestenje pečeno, stavite ga na tanjur, prekrijte krpom i ostavite nekih 5 minuta da odstoji, to će vam znatno olakšati čišćenje.
https://www.youtube.com/watch?v=Vm6_P4_KJT4