Sezona je šljiva, pa kako ih bolje iskoristiti nego u desertu? 🙂

Za knedlice će biti potrebno:

  • 1 kg krumpira
  • malo soli
  • 80 g maslaca
  • 1 jaje
  • 250 g Pšeničnog glatkog brašna
  • Za nadjev:
  • 20 zrelih šljiva
  • 50 g šećera
  • 1 žličica Cimeta mljevenog
  • Za posluživanje:
  • 60 g maslaca
  • 50 g krušnih mrvica
  • 2 Vanilin šećera Dolcela

Priprema

  • krumpir najprije ogulite, skuhajte, ocijedite, a potom od njega napravite pire sa dodatkom soli i maslaca. Kada je krumpir kuhan, ostavite ga se ohladi
  •  Dodajte zatim jaje i brašno dok tijesto ne prestane biti ljepljivo. Veliku ‘loptu’ tijesta razdijelite na 20 manjih loptica
  • Šljive očistite i u svaku stavite žličicu šećera pomiješanog s cimetom
  • Oko svake pripremljene šljive omotajte tijesto i napravite knedlu
  • Knedle stavite kuhati u kipuću vodu. Kuhajte dok ne isplivaju na površinu i onda još 2 minute (ukupno oko 10 minuta)
  • Na zagrijanom maslacu popecite krušne mrvice, dodajte vanilin šećer. Knedle ocijedite i uvaljajte u popećene mrvice

Posluživanje

Knedle poslužite tople posipane šećerom ili prelivene medom / džemom.

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here