Sezona je šljiva, pa kako ih bolje iskoristiti nego u desertu? :)
Za knedlice će biti potrebno:
- Za nadjev:
- 20 zrelih šljiva
- 50 g šećera
- 1 žličica Cimeta mljevenog
- Za posluživanje:
- 60 g maslaca
- 50 g krušnih mrvica
- 2 Vanilin šećera Dolcela
Priprema
- krumpir najprije ogulite, skuhajte, ocijedite, a potom od njega napravite pire sa dodatkom soli i maslaca. Kada je krumpir kuhan, ostavite ga se ohladi
- Dodajte zatim jaje i brašno dok tijesto ne prestane biti ljepljivo. Veliku ‘loptu’ tijesta razdijelite na 20 manjih loptica
- Šljive očistite i u svaku stavite žličicu šećera pomiješanog s cimetom
- Oko svake pripremljene šljive omotajte tijesto i napravite knedlu
- Knedle stavite kuhati u kipuću vodu. Kuhajte dok ne isplivaju na površinu i onda još 2 minute (ukupno oko 10 minuta)
- Na zagrijanom maslacu popecite krušne mrvice, dodajte vanilin šećer. Knedle ocijedite i uvaljajte u popećene mrvice
Posluživanje
Knedle poslužite tople posipane šećerom ili prelivene medom / džemom.