“Srca preispunjena ljubavlju“ naziv je koncerta na kojemu će u petak, 25. studenog,  nastupiti proslavljeni „Hor manastira Kovilj“ i sisački ansambl L.I.P.E. kao gosti. Organizator ovog izuzetnog glazbenog događaja je Srpska pravoslavna crkvena opština sisačka i Srpska pravoslavna crkva.

Zahvaljujući njihovoj inicijativi i trudu, u prelijepom prostoru bivše Židovske sinagoge imat ćemo priliku osjetiti dašak monaških bogoslužja, ali i dašak folklora našeg zavičaja, Posavine, Pokuplja i Pounja.

Hor manastira Kovilj se bavi izučavanjem i izvođenjem vizantijskog crkvenog pojanja i to već više od 25 godina. Ovaj poznati zbor je gostovao je po cijelom svijetu, pjevao je u Carnegie Hallu, nedavno je gostovao u muzeju Mimara na koncertu pod nazivom „Suglasje crkvene glazbe istoka i zapada“, izdao je više nosača zvuka a 25. studenog 2017. će biti u gradu Sisku.

Gosti na ovom izuzetnom glazbenom događaju je poznati sisački ansabl L.I.P.E. . O Lipama znamo gotovo sve. Lipe su poznati sisački ansambl, za svoj rad su dobile gotovo sva priznanja koja dodjeljuje, grad Sisak, sisačko moslavačka županija, Turistička zajednica grada Siska, Hrvatski sabor kulture…..Pjevaju tradicijsku pjesmu svog zavičaja, cijele Hrvatske, ali i tradicijsku pjesmu iz cijelog našeg susjedstva. Izdale su nekoliko nosača zvuka; CD pod nazivom „Jednom davno kao i danas „ bio je nominiran za Diskografsku nagradu Porin. 2015. godine dobio je nagradu IMAS za najboljeg amaterskog izvođača za pjesmu Zorja moja zorja, autora Dražena Kurilovčana. Lipe će pjevati pjesme iz našeg zavičaja i tako povezati tradicijsko, svjetovno i sakralno.

Koncert na kojemu ćemo uživati u različitostima na rasporedu je 25. studenog u 18,30 sati u Dvorani Glazbene škole u Sisku.

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here