Nakon jučerašnjeg mjerenja krilatica, a zbog povećanog broja slijetanja (20 km u 15 min.) stručne ekipe tvrtke „EKO-DERATIZACIJA“ d.o.o. iz Zagreba, Črnkovečka 9/a, temeljem preuzetih obveza iz Ugovora, provesti će uništavanje komaraca na području koje obuhvaća potez Mošćenica-gradsko područje do Novog Selišta; prema jugu do raskrižja za Hrastovicu; prema Zagrebu do mosta za Brest Pokupski i prema zapadu iza stadion „Mladost“ cca 500 m prema bolnici i „Vili Gavrilović“ te vikend naselje „Vir“ u Nebojanu.

Uništavanje komaraca provesti će se hladnim zamagljivanjem s vozila u kretanju, u ranim jutarnjim satima, insekticidima odobrenim od Svjetske zdravstvene organizacije i Ministarstva zdravlja RH za primjenu u naseljenim područjima koji nisu opasni za ljude ili toplokrvne životinje, ali bi kod osjetljivih osoba mogli izazvati iritaciju dišnih putova.

VEZANE VIJESTI
Petrinjske ulice dobivaju novo ruho

Pozivaju se građani da bez potrebe ne izlaze na ulicu u vrijeme zamagljivanje te da ukoliko na obuhvaćenom području drže košnice s pčelama onemoguće izlaz iz košnica na dan uništavanja komaraca u vremenu od 4:00 – 10:00 sati

05.06.2019. u ranojutarnjem terminu od 4:30 do 6:30 sati – srijeda

Adulticidni tretman – suzbijanje krilatica obuhvatit će sljedeća područja:

Potez Mošćenica – gradsko područje do centra, te prema jugu do raskrižja za Hrastovicu

06.06.2019. u ranojutarnjem terminu od 4:30 do 6:30 sati – četvrtak

VEZANE VIJESTI
Pepeo ostavljen u drvarnici izazvao požar na kući i dvorištu

Adulticidni tretman – suzbijanje krilatica obuhvatiti će sljedeća područja:

Prema Zagrebu od mosta za Brest Pokupski, te prema zapadu iza stadiona ˝Mladost˝cca 500m prema bolnici i ˝Vili Gavrilović˝, te vikend naselje ˝Vir˝u Nebojanu

SUZBIJANJE KOMARACA – SREDSTVO, METODA

Sredstvo: INDUSECT ME (cipermetrin), kojeg ćemo primijeniti hladnim i ULV zamagljivanjem. Kao otapalo koristiti će se voda.
Suzbijanje odraslih komaraca (krilatica) na otvorenim površinama
Adulticidni tretman ćemo provoditi hladnim zamagljivanjem sa zemlje, s vozila u pokretu uz korištenje uređaja za hladno zamagljivanje (MOBILSTAR E) za aplikaciju insekticida.
U slučaju loših vremenskih prilika u planiranom terminu, akcija suzbijanja krilatica odgodit će se do prvog sljedećeg povoljnog termina, o čemu ćemo poslati obavijesti.

VEZANE VIJESTI
VIDEO Tradicionalno podijeljeni uskršnji paketi korisnicima petrinjske Pučke kuhinje

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here