Kroz razgovor i druženje saznali više o SMŽ

466

Što je to županija i kako se u njoj radi saznali su 10. lipnja učenici OŠ Sunja koji su, u sklopu svog obrazovnog programa, posjetili Sisačko-moslavačku županiju i u ugodnom, ali i poučnom razgovoru, družili se sa zamjenikom župana Romanom Rosavcem.

Rosavec, koji im je na početku poželio dobrodošlicu, učenike je upoznao s radom Županije rekavši kako u njoj radi 100-tinjak ljudi i kako je njihov posao voditi brigu o zdravstvu, gospodarstvu, turizmu, poljoprivredi, ali i o standardu u školama.

Nakon službenog upoznavanja s radom Županije, razgovor je krenuo u nešto ležernijem smjeru, a učenici su imali prilike i postavljati pitanja zamjeniku župana. Između ostalog zanimalo ih je i što je posao dožupana.

„Moj posao nije „klasičan“ posao kao što je možda posao vaših roditelja, da imam radno vrijeme od sedam do tri ili osam do četiri, tj. bilo koje fiksno radno vrijeme. Ja sam dužnosnik, a to znači da sam osoba koja je dobila povjerenje na izborima da brinem o dobrobiti županije sa županom Ivom Žinićem. Naravno, župan Žinić je ključna i najodgovornija osoba naše županije koja raspoređuje sve dužnosti, aktivnosti i poslove jer jednostavno ne bi mogao stići na sve. Rekli smo da smo velika županija, a nastojimo biti svuda gdje je to potrebno i gdje stignemo. Župan meni i drugom zamjeniku Ivanu Celjaku da određena zaduženja koja mi trebamo izvršavati i mi to slično kao vi u školi kad dođete učiteljici, mi dođemo kod župana. Onda on nas pita jesmo li napravili „domaću zadaću“ i ako nismo i mi dobijemo jedinicu jer i mi moramo slušati. Nastojimo u svim područjima gospodarstva, poljoprivrede, kulture, zdravstva, sporta, školstva i slično, raditi za napredak i boljitak naše županije, da nam bude što ljepša. Ja sam uvjeren da vi sigurno nikad nećete otići iz ove naše županije i svog mjesta, jer nema ljepšeg mjesta od vaše Sunje i naše županije. Je li tako?“, upitao je Rosavec što su djeca uglas potvrdila .

VEZANE VIJESTI
U SMŽ preostala samo dva oboljela od koronavirusa

Poželjevši im puno uspjeha u školi, Rosavec se na kraju druženja zahvalio učenicima i njihovim nastavnicima na posjeti te ih darivao košarama punim slatkiša.

„Želim vam zahvaliti što ste u okviru svoje terenske nastave došli ovdje je u Sisak, u hrvatski grad pobjeda, došli ste vidjeti sjedište županije. Malo smo razgovarali, družili se i pobliže upoznali. Naravno, mi smo za vas pripremili ove slatkiše. Hvala vam na vašim pitanjima i na možda najljepšem dijelu ovog današnjeg dana. Rado bi se i dalje družio s vama, no čekaju me neke druge obaveze. Budite mi ovakvi, živi, zdravi i veseli kao što jeste. Koristim priliku da vas još jednom pozdravi u našoj županiji u ime župana Žinića, zamjenika Cejaka i svoje osobno ime. Veselim se našem budućem susretu i hvala vam lijepo na dolasku“, zaključio je Rosavec.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here