Kroz razgovor i druženje upoznali se s radom Županije

Učenici Odjela za učenike s teškoćama u razvoju petrinjske Osnovne škole Dragutina Tadijanovića posjetili SMŽ

513

Što je to županija i kako se u njoj radi saznali su 10. svibnja učenici Odjela za učenike s teškoćama u razvoju petrinjske Osnovne škole Dragutina Tadijanovića koji su, u sklopu svog obrazovnog programa, posjetili Sisačko-moslavačku županiju i u ugodnom, ali i poučnom razgovoru, družili se sa zamjenikom župana Romanom Rosavcem.

Rosavec, koji im je na početku poželio dobrodošlicu, učenike je upoznao s radom Županije rekavši kako u njoj radi 100-tinjak ljudi i kako je njihov posao voditi brigu o zdravstvu, gospodarstvu, turizmu, poljoprivredi, ali i o standardu u školama.

„Ovdje župan sa svojim suradnicima zajednički kreira odluke u kojem smjeru će ići naša županija, u kojem će se smjeru razvijati naša poljoprivreda, turizam, kako ćemo pomoći gospodarstvu, zdravstvu, školstvu, koje mjere ćemo poduzimati. Nastojimo razvijati određene stvari, da naša županija bude po mnogo toga prepoznatljiva. Brinemo i o obrazovanju. Osim vaše, imamo još 38 škola na području naše županije. Već i taj podatak govori koliko smo velika županija. Imamo veliki broj učenika koji svakodnevno mukotrpno uče kao i vi. Danas – sutra će možda netko između vas ili njih biti dožupan ili čak župan“, kazao je Rosavec.

VEZANE VIJESTI
Sanacijom galdovačkog mosta dugoročno osiguran sigurniji promet

Učenici su stigli u pratnji svojih učiteljica i ravnateljice OŠ Dragutina Tadijanovića Ruže Novaković koja je zahvalila Županiji na dobroj suradnji, brojnim ulaganjima i stvaranju što boljih uvjeta za rad.

„Naša škola trenutno broji  578 učenika. Imamo dvije područne škole, a pri našoj školi je već više od 10 godina i ovaj Odjel za učenike s teškoćama u razvoju. Ove školske godine u tom odjelu imamo 19 učenika. S njima radi šest učitelja, profesora rehabilitatora, a podijeljeni su u šest odgojno – obrazovnih skupina i razrednih odjeljenja. Moram istaknuti da smo nakon punih 10 godina ove godine napokon uspjeli dobiti odobrenje zapošljavanja profesora tjelesno- zdravstvene kulture i već u mjesec dana njegova rada vidljiv je veliki napredak kod učenika. Zahvaljujemo Županiji na brizi i podršci. Jako je puno u ovih zadnjih desetak godina uloženo u opremanje škole, u obnovu, a čeka nas i energetska obnova ovog ljeta. Došli smo vam u posjetu, ali i reći vam hvala na toj podršci“, poručila je Novaković.

VEZANE VIJESTI
FOTO Dan hrvatskih branitelja Sisačko-moslavačke županije

Nakon službenog upoznavanja s radom Županije, razgovor je krenuo u nešto ležernijem smjeru, a učenici su imali prilike i postavljati pitanja zamjeniku župana.  Poželjevši im puno uspjeha u školi, Rosavec se na kraju druženja zahvalio učenicima i njihovim nastavnicama te ravnateljici na posjeti te ih darivao košarama punim slatkiša.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here