KUTINA Izazvao prometnu nesreću s 4,3 promila alkohola u krvi!

2898

Zatvorskom kaznom od 15 dana i zabranom upravljanja vozilom u trajanju od godinu dana kažnjen je vozač koji je u petak, 16. kolovoza, kod Kutine vozio s čak 4,30 promila alkohola u krvi, što se inače smatra koncentracijom alkohola koja može uzrokovati smrt.

Naime u petak, 16. kolovoza, u popodnevnim satima, u mjestu Banova Jaruga, 39-godišnjak je prouzročio prometnu nesreću pod utjecajem alkohola od 4,30 promila. Vozač je na makadamskom parkiralištu udario u propisno parkirani automobil koji je od siline udarca odbačen te je svojim stražnjim djelom udario u drugi, isto tako propisno parkirani automobil.

VEZANE VIJESTI
Dvije učenice (14) poginule kod Novske

Zbog počinjenog prekršaja vozač je uhićen i doveden na Općinski sud u Kutini gdje je provedenim žurnim postupkom proglašen krivim i kažnjen kaznom zatvora u trajanju od 15 dana te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od 12 mjeseci.

Četiri i više promila alkohola u krvi mogu uzrokovati smrt

Prema medicinskim stručnjacima, koncentracija od četiri i više promila alkohola u krvi može uzrokovati smrt zbog prestanka disanja, vrlo niskog krvnog tlaka ili gušenja pri povraćanju zbog nepostojanja refleksa kojim bi se tekućina iskašljala iz pluća.

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here