Kvalitetnijom suradnjom žurnih službi do veće sigurnosti

Održan zajednički sastanak predstavnika vatrogasnih zajednica, policijskih postaja te žurnih službi Sisačko-moslavačke županije

597

Kako bi pri zajedničkim intervencijama što bolje surađivali i bili još bolje koordinirani, u prostorijama Dobrovoljnog vatrogasnog društva „Mladost“ Sisak 28. listopada održan je zajednički sastanak predstavnika vatrogasnih zajednica, policijskih postaja te žurnih službi Sisačko-moslavačke županije.

Predsjednik Vatrogasne zajednice Sisačko – moslavačke županije Mijo Brlečić ustvrdio je kako su ove službe iznimno važne u zaštiti ljudi i imovine, a budući da surađuju u svim kriznim situacijama, organizacija zajedničkih sastanaka poput ovog, više je no dobrodošla.

„Ideja o održavanju ovakvih sastanaka je bila moja ideja još prije 13 godina kada sam pomislio da bi bilo dobro napraviti jedan takav za zajednički sastanak, da proanaliziramo što se događalo u proteklom razdoblju i dogovorimo kako još bolje i kvalitetnije djelovati na intervencijama, bilo kod požara, poplava, prometnih nesreća itd. Posljednje dvije godine se oni nisu održavali. Želio sam da opet krenemo s njima kako bismo u slučaju nekakvih nezgoda bili spremni, jer jedni bez drugih ne možemo. Svi naši dogovori vode k jednom cilju – da budemo što brži i efikasniji, da ne dođe do neželjenih posljedica, žrtava, nezgoda ili bilo kakvih šteta“.

Načelnik Policijske uprave sisačko – moslavačke Luka Pešut osvrnuo se na stanje sigurnosti na području županije ocijenivši kako je ono na zavidnoj razini, više je razriješenih kaznenih djela nego prošle godine te da ukupno gledajući nemaju većih problema.

VEZANE VIJESTI
Masterplan prometnog razvoja SMŽ-strateški dokument za razvoj i planiranje projekata

„Problem, ako ga tako možemo nazvati jer je on nam sad svakodnevica, je migrantski pritisak. Ova županija ima granicu dugu 207,1 kilometara. To je jedna od najduljih granica. Od toga je 150 vodnog dijela, ostatak je kopneno. Tereni su poprilično nepristupačni. No, mi smo uz pomoć Županije, Hrvatskih cesta, Hrvatskih šuma, Vodoprivrede i svih ostalih institucija te lokalne samouprave, najveći dio terena doveli u takvo stanje da sada uz pomoć velikog broja kamera pratimo i nadziremo granicu. Naime, zahvaljujući našem ministru, koji izuzetno vodi brigu o svakom djelatniku pa tako i o tehnici kojom raspolažemo, dobili smo dovoljan broj kamera, time i smanjili broj službenika na terenu pa tako preko kamera možemo motriti situaciju kako bi mogli pravovremeno intervenirali na terenu“.

Pešut je pohvalio sastanke poput ovih i suradnju među žurnim službama te suradnju koju svi oni imaju sa Sisačko-moslavačkom županijom. Na sastanku je nazočio i župan Ivo Žinić koji je poručio kako je „sigurnost građana od velike važnosti za sve nas“.

VEZANE VIJESTI
Učenici kutinske OŠ Stjepana Kefelje upoznali se s radom Županije

„Mi kao predstavnici Županije želimo razgovarati i vidjeti na koji način možemo još poboljšati sigurnost naših građana. Prije svega želim zahvaliti policiji, Policijskoj upravi sisačko-moslavačkoj, načelniku Pešutu te zapovjedniku i predsjedniku Vatrogasne zajednice Sisačko-moslavačke županije Brlečiću na dobroj suradnji gdje svatko u svom segmentu vodimo brigu da u našoj županiji, ali i u Hrvatskoj, naši građani budu sigurni. Hrvatska je, po meni, jedna od najsigurnijih zemalja u Europskoj uniji. Naša županija, koja ima izrazito dugu granicu, koju čuvaju naši policajci, je također sigurna. Moram zahvaliti MUP-u što vode brigu da nemamo većih problema. Svake godine načelnik PU sisačko – moslavačke i predsjednik županijske Vatrogasne zajednice na Županijskoj skupštini podnose izvješće i možemo reći da je ta sigurnosna sve bolja“.

Župan je izrazio uvjerenje kako će nakon ovog sastanka suradnja žurnih službi biti još kvalitetnija, a sigurnost građana još bolja.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here