Ledeni desert s kokosom je odlična kombinacija za ljubitelje kokosa, beze kore i krema od kokosa.
Sastojci:
Beze kore:
-6 bjelanjaka
-90 grama brašna
-170 grama šećera
-prstohvat soli
-1 čajna žličica limunovog soka
-Krema:
-300 grama vrhnja za šlag
-100 grama bijele čokolade
-200 grama krem sira
-1/2 čajne žličice ekstrakta badema
-100 grama kokosa
-1-2 žlice šećera u prahu
Priprema:
1.Izmiksati bjelanjke sa polovicom šećera i limunovim sokom.
2. Dodati brašno koje ste prethodno pomješali sa ostatkom šećera pa lagano žlicom promješajte.
3. U veliki protvan stavite papir za pečenje i rasporedite smjesu. Pecite na 160 stupnjeva oko 40 min.
4. Za kremu promješajte sir sa kokosom i rastopljenom bijelom čokoladom, dodajte badem i kokos i tučeni šlag pa lagano promješajte. (ako će vam se činiti da nije dovoljno slatko, slobodno dodajte žlicu dvije šećera u prahu).
5. Pečeni biskvit izrežite na tri trake, a kremu podijelite na dva dijela te premažite kore, poklopite trećom korom lagano pritisnite i stavite u frižider da se dobro ohladi.
U slast!
Izvor: coolinarika.com