„Lektira na oko“ krenula u škole!

Projekt premijerno predstavljen u Osnovnoj školi Nikole Hribara u Velikoj Gorici, sljedeći tjedan u Osnovnoj školi u Novom Čiču

346

Projekt „Lektira na oko“ autorica i izvođačica Ane Katulić i Anite Pukanić u srijedu, 11. prosinca premijerno je predstavljen u Osnovnoj školi Nikole Hribara u Velikoj Gorici, u 3. a razredu učiteljice Ivane Boban.

Kroz dramsko scensku igru autorice učenicima donose šest naslova iz lektira za 3. i 4. razrede osnovnih škola, pa učenici upoznaju brojne živopisne likove od Ljubana i Pere iz “Vlaka u snijegu” Mate Lovraka, preko „Pauline P“, junakinje istoimenog romana Sanje Polak. U razred su stigli i „Miševi i mačke naglavačke“ Luke Paljetka, Antuntun, donose „100 najzanimanja“ Zvonimira Baloga i pričaju priču o Šegrtu Hlapiću Ivane Brlić Mažuranić.

„Poeziju im govorimo kroz hip hop, kroz neposredan jezik, želimo da sudjeluju, da budu sukreatori priča u kojima se nalaze, te ih potičemo i na čitanje… Želimo vjerovati da ćemo ovim projektom kod njih probuditi interes za knjigu, bar za one naslove koje obrađujemo ”, ispričala je sukreatorica Ana Katulić, inače vlasnica obrta za izvođačku djelatnost Plartforme, koja je osigurala sredstva Grada Velike Gorice za provođenje projekta.

“Rad na ovom projektu bio je prije svega zabavan i kreativan. Imale smo prilike sebi dati šansu da se podsjetimo zašto smo i mi kao male neke od ovih naslova rado čitale. Mene su uvijek oduševljavali Miševi i mačke naglavačke. I dan danas znam napamet gotovo sve pjesme iz te knjige”, govori autorica i izvođačica Anita Pukanić.

Zabavne i kreativne interaktivne scene pune su i glazbe, različitih instrumenata, a u pomoć su im uskočili Ana i Konrad Lovrenčić koji potpisuju glazbu za popularnog Antuntuna. „Na sceni plešemo, igramo se, fotkamo se, imamo i Instagram okvir, klinci nam crtaju, ostavljaju svoje impresije i poruke u leksikon…“, kazala je Ana. Već sljedeći tjedan predstava gostuje u Osnovnoj školi u Novom Čiču, a u srijedu 18. prosinca u 18 sati možete ih pogledati i u Božićnom selu.

Foto: Mario Žilec

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here