Kulturno-turističkom manifestacijom “Letovanić – selo pokraj Kupe” 26. i 27. kolovoza mještani Letovanića i Općine Lekenik, ali i brojni gosti iz svih dijelova Sisačko-moslavačke županije i šire, slave blagdan zaštitnika Letovanića, svetog Bartola.

Već tradicionalno krajem kolovoza mještani Letovanića, sela u sastavu Općine Lekenik, blagdan svog zaštitnika, svetog Bartola, obilježavaju kulturno-turističkom manifestacijom “Letovanić – selo pokraj Kupe” koja u Letovanić privuče veliki broj posjetitelja i natjecatelja s obzirom da su za njih osmišljeni brojni sportski, kulturno-umjetnički, gastronomski i zabavni sadržaji. Ove godine manifestacija je dvodnevna u sklopu koje se održavaju ribolovno i natjecanje u starim športovima, Ribarska noć, malonogometni turnir te već tradicionalna i sve uspješnija XI. utrka kupskih čamaca, a sve je popraćeno degustacijom letovanskih vina po kojima je ovaj kraj nadaleko poznat.

VEZANE VIJESTI
Polaganjem vijenaca obilježen Dan hrvatskih branitelja Grada Novske

Središnje događanje manifestacije je XI. utrka kupskih čamaca, a ideja o njenom održavanju stigla je s obale Neretve, iz Metkovića, gdje već godinama u poznatom Maratonu lađa sudjeluju i Siščani. Program u Letovaniću bogat je i raznolik, ističe predsjednik mjesnog odbora Letovanić Stjepan Kušan.

Kušan se nada kako će iduće godine sadržaj manifestacije, zbog interesa i velikog broja posjetitelja, biti proširen na održavanje i drugih starih seoskih igara. Bartolovo u Letovaniću obilježeno je i Svetom misom u Kapeli svetog Bartola u Letovanskom Vrhu kojoj je nazočila i predsjednica Županijske skupštine SMŽ Ivanka Roksandić.

VEZANE VIJESTI
Svečano obilježen Dan Hrvatskog Sela

Manifestacije poput ove “Letovanić – selo pokraj Kupe” odličan su način za promicanje kontinentalnog turizma, što nam svima mora biti zajednički cilj, zaključila je Roksandić.

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here