VIDEO – U Letovaniću održana 10. Izložba vina

498

U Vatrogasnom domu u Letovaniću Udruga vinogradara i voćara Sveti Bartol Letovanski Vrh organizirala je tradicionalnu izložbu vina. Među 48 vrsti vina izloženima ove godine, najviše se istaknula jedna vrsta, objasnio je Ivica Herak, predsjednik Udruge:

Udruga je osnovana 2005. godine i ima oko 60 članova.

Podijeljene su zahvalnice, priznanja, diplome sa brončanim, srebrnim i zlatnim znakom te načelnikove nagrade, koju je u kategoriji ostalih vina dobio Ivan Rosić za svoj rose. Rosić svoj vinograd ima na Letovanskom Vrhu:

VEZANE VIJESTI
Ocijenjena vina za Županov pehar

Nagrađeni rose godišnje se proizvodi u nakladi do 200 l i uglavnom ostaje za konzumaciju u krugu obitelji.
Riječ je o maloj, ali vrlo značajnoj udruzi, rekao je župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić koji je svečano otvorio ovu jubilarnu 10. izložbu:

Da napredujemo na svim poljima kao na polju vinogradarstva, danas bismo bili razvijeni poput Švicarske, zaključio je župan Žinić pri otvaranju ovogodišnje Izložbe vina. Recimo i to da je ove godine diplomu sa zlatnim znakom dobilo sedam vina, i to škrlet Ivice Heraka, mješavina crnog Jose Karabatića, mješavina crnog Mirsada Letića, voćno vino od kupina Zlatka Marenčea, plavac mali Dragutina Medveda, rose Ivana Rosića i graševina Mladena Šimanovića.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here