London na meti terorista – u sinoćnjem napadu ubijeno 7 ljudi, 48 ih je ranjeno

558

Velika Britanija ponovno je na meti terorista. U terorističkom napadu sinoć u Londonu u kojemu su se napadači zaletjeli velikom brzinom kombijem u pješake na London Bridgeu i nakon toga noževima napadali prolaznike na ulicama i posjetitelje obližnjih barova u Borough Marketu ubijeno je sedam osoba i ranjeno najmanje 48. Policija je ubila trojicu napadača na području Borough Marketa. Napad se zbio uoči britanskih parlamentarnih izbora zakazanih za 8. lipnja i manje od dva tjedna nakon samoubilačkog napada na manchesterskom koncertu američke pop pjevačice Ariane Grande na kojemu su ubijene 22 osobe.

Nitko još nije preuzeo odgovornost za najnoviji teroristički napad u Londonu.

Britanska premijerka Theresa May za danas je sazvala sastanak odbora za sigurnost.

Najnoviji napad u Londonu treći je koji se dogodio u Britaniji od ožujka: 22. svibnja na koncertu u Manchesteru bombaš samoubojica ubio je 22, a ranio 116 ljudi, a 22. ožujka u napadu blizu britanskog parlamenta poginulo je 6 ljudi, a ranjeno ih je još najmanje 50.

Identitet i državljanstvo svih stradalih u terorističkom napadu u Londonu još nisu poznati tako da se ne zna ima li među njima hrvatskih državljana, izjavio je danas hrvatski veleposlanik u Velikoj Britaniji Ivan Grdešić. Svi djelatnici veleposlanstva su dobro, kazao je. Policija je objavila kako je i dalje na snazi ozbiljna razina opasnosti što znači da je novi napad vrlo vjerojatan.

(Hina) xps yps

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here