Lovački bal u Rugvici

28

Lovački bal završno je godišnje događanje koje, u sklopu Dana lovstva, organizira Lovački savez Zagrebačke županije. Ovogodišnji bal, kojemu je domaćin bio Lovni ured Dugo Selo, održan je u Rugvici.

„Ovo je već 16. bal, kojim završavaju lovno-kinološke manifestacije kroz godinu. Sagledavajući ovogodišnje rezultate u lovnome streljaštvu i lovnoj kinologiji, pamtimo i bolje godine. No, godina će ostati upamćena kao godina u kojoj smo sa Županijom potpisali ugovore o produljenju zakupa lovišta. Po broju lovišta i lovaca u samom smo vrhu u državi“, ispričao je Marinko Šebečić, predsjednik Lovačkog saveza Zagrebačke županije.

VEZANE VIJESTI
Predstavljen Program poticanja razvoja poljoprivrede, šumarstva i ruralnog prostora

U ime Županije lovce je pozdravila Ivanka Bišćan iz Upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo. Rekla je da Županija za potrebe lovaca godišnje izdvaja 1,2 milijuna kuna i da lovačke udruge taj novac vrlo uspješno ulažu, uz ostalo, u opremanje lovačkih domova i gradnju objekata za obradu i skladištenje divljači.

Lovni ured Dugo Selo, domaćin bala, okuplja sedam lovačkih udruga s tristotinjak lovaca. U njihovim lovištima najviše je zeca, fazana i divlje patke, srne i u zadnje vrijeme, dosta divlje svinje. Na upit o preventivnim mjerama u cilju sprečavanja širenja afričke svinjske kuge, Marinko Šebečić kaže da lovci već godinu dana provode biosigurnosne mjere koje je propisalo Ministarstvo poljoprivrede.

VEZANE VIJESTI
Projektu Newlight europsko priznanje

„Na snazi je i pojačani odstrel divlje svinje, posebno selektivni odstrel ženskih grla stimuliran od strane Ministarstva. Sve to kako bi se smanjila populacija divljih svinja u lovištima“, rekao je Šebečić.

Izvor/foto: Zagrebačka županija

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here