Lovcima pod utjecajem alkohola oduzete puške

7244

Službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke oduzeli su dvojici lovaca (25, 53) lovačke puške nakon što su ih u alkoholiziranom stanju zatekli u vozilu.

Naime, u nedjelju, 22. listopada oko 20.30 sati, na autocesti A3 policijski službenici su zaustavili osobni automobil varaždinskih registracija, kojim je u smjeru Zagreba upravljao 25-godišnji vozač, dok mu je suvozač bio 53-godišnji muškarac.

Alkotestiranjem je obojici utvrđena alkoholiziranost i to vozaču od 1,77 promila, a suvozaču od 1,45 promila. Pregledom vozala uočene su četiri lovačke puške, dvije u vlasništvu 25-godišnjaka, a dvije u vlasništvu njegovog suvozača, za koje su posjedovali oružne listove za držanje i nošenje.

VEZANE VIJESTI
Krađe, prijetnje i prometne - svakodnevni problemi sisačko-moslavačke policije

Kako su obojica bila pod utjecajem alkohola, temeljem Zakona o oružju puške, streljivo i oružni listovi su im oduzeti te će biti prekršajno prijavljeni po navedenom Zakonu, dok će 25-godišnjak zbog vožnje pod utjecajem alkohola biti prijavljen i po Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

Loading...
Mateja Feljan
Studentica Mateja Feljan rođena je 28. rujna 1991. godine i znatiželjna od djetinjstva s pisanjem prvih priča počela je još u osnovnoj školi. Pohađala je novinarsku grupu u kojoj se zaljubila u novinarstvo i na to gleda kao na preteču ‘pravom’ novinarskom poslu koji sada radi..

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here