Maratonac Šubić na prijemu kod Dumbovića uoči početka ultramaratona Knin-Petrinja

206

Održan je prijam Branka Šubića, maratonca koji hoda od Knina do Petrinje u Maloj vijećnici Grada Petrinje kod gradonačelnika Darinka Dumbovića uoči isprićaja koji će biti u ponedjeljak, 29. srpnja.

Nastavlja se petogodišnji projekt za stradale hrvatske branitelje u Domovinskom ratu koji je pokrenuo maratonac Branko Šubić koji će krajem srpnja krenuti na šestodnevnu akciju u sklopu koje će ukupno prehodati, od Knina do Petrinje, oko 264 kilometra.

“Vidjeli ste da sam ozbiljan i da ćemo to odraditi, ja se nadam i ove godine, kao i 2017. Želja mi je, kao i onda, da se prisjetimo vrijednosti Domovinskog rata, da se zahvalimo svima onima koji su dali život za slobodu, slobodne Republike Hrvatske. A na meni je da 5. kolovoza dođem u našu Petrinju da odradim još zahtjevniju akciju od one što je bila 2017.”

Šubić će proći šest etapa. Najduža je na samom početku, 31. srpnja s početkom od Knina do Gračaca, slijedi etapa od Gračaca do Udbine, pa od Udbine do Plitvičkih jezera, četvrta etapa obuhvaća put od Plitvičkih jezera do Slunja, peti dan prehodat će etapu od Slunja do Topuskog, i završna etapa, šesta, kreće se od Topuskog to Petrinje. Petrinjski gradonačelnik Dumbović zahvalio se Šubiću na priznanju koje odaje braniteljima.

VEZANE VIJESTI
VIDEO Petrinjci se s ponosom prisjetili pobjedonosne Oluje

“I kada se povezuje Vukovar, kad se povezuje grad Petrinja, mnogi gradovi kroz koje Branko prolazi. I kad vidimo ovaj etapni ultramaraton Knin – Petrinja on daje poruku kroz jednu simboliku, ali istreniranu simboliku, kroz športsku aktivnost i kroz prolaz svih gradova da je to sve za naše hrvatske branitelje. Da je to za naše hrvatske branitelje onih kojih nema, onih koji su utkali svoje životu u temelje domovine Hrvatske. To je određena ljudska prirodna satisfakcija jer se radi o gradovima kao što je Petrinja koji su živi spomenici koji daju poruku gdje se stvarala domovina Hrvatska. Ja se zahvaljujem što dolazite opet ovdje k meni, u grad Petrinju gdje možemo jednim zajedničkim kvalitetnim radom gajiti osjećaje svega onoga što smo proživjeli i da to bude spomen i spomenar”.

Predviđen dolazak u Petrinju je petog kolovoza. Šubić će u Kninu prije početka akcije predati zastavicu grada Petrinje gradonačelniku Knina, a petrinjskom gradonačelniku će donijeti zastavicu grada Knina. U narednim danima doznat ćemo i lokaciju dočeka maratonca u Petrinji.

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here