Šarene, ukusne i sočne tortilje idealne su za odmak od svakodnevnog načina pripreme hrane. Isprobajte ovaj odličan i jednostavan recept za njihovu pripremu.
Za 4 osobe
Sastojci:
- 3 žlice ulja
- 100 g luka
- 400 g mljevene teletine
- 100 g svježe zelene paprike
- 150 g svježe crvene paprike
- chilli papričica (količina po želji)
- 1 goveđi temeljac Podravka
- 1 limenka crvenog graha (240 g)
- 100 g kukuruza šećerca
- 300 ml pasirane rajčice
- sol
- Crni papar mljeveni
- 8 gotovih tortilja
- 150 g sira (edamer)
- vrhnje (po želji)
Priprema:
1. Na ulju popecite nasjeckani luk do zlatne boje. Dodajte meso, kratko popecite (da ukuha tekućina), dodajte na kockice narezanu papriku i narezanu chili papričicu. Podlijte vodom i umiješajte temeljac te nastavite pirjati.
2. Na kraju dodajte ocijeđeni grah i kukuruz šećerac. Dodajte nekoliko žlica pasirane rajčice i lagano posolite i popaprite (po želji možete dodati i par žlica vrhnja).
3. Na svaku tortilju stavite 2 žlice nadjeva, posipajte naribanim sirom i zamotajte.
4. Tortilje posložite u nauljenu posudu za pečenje, prelijte pasiranom rajčicom i posipajte preostalim sirom. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 15 min.
Posluživanje:
– salata po želji
U slast!