Jednostavna, a ukusna i efektna štruca savršena je za brz ručak.
Potrebno:
- 500 gr mljevenog mesa
- 1 sirovo i 3 tvrdo kuhana jaja
- deblja šnita starog bijelog kruha – razmočena u mlijeku
- 1 glavica luka
- par češnjeva češnjaka
- malo crvene paprike, biber i sol
Priprema:
1. Skuhati tvrdo 3 jaja i pustiti da se hlade. Namočiti kruh u mlijeko pa ga dobro ocijediti. Luk sitno narezati i prepržiti da bude žućkast, zatim češnjak vrlo sitno narezati.
2. Namočen kruh, popržen luk i usitnjen češnjak, jedno sirovo jaje, mljeveno meso, crvenu papriku, sol i papar dobro umijesiti u kompaktnu masu.
3. Na radnu površinu staviti pek papir i posuti ga prezlom, izliti na to mesnu masu i valjkom razvući u pravokutnik otprilike 20 x 30 cm. Da se valjak ne bi lijepio za mesnu masu potrebno je malo nauljiti površinu.
4. Na razvaljano meso složiti jedno do drugog očišćena tvrdo kuhana jaja pa sve skupa pomoću pek papira zaviti u rolat i položiti u prikladnu tepsiju.
5. Prije stavljanja u pećnicu zaliti rolat vrlo vrućom masnoćom.
6. Peći oko 40 minuta na 180 – 200 C (ovisno o pećnici).
Posluživanje:
Poslužiti lagano ohlađeno uz krumpir, salatu od kupusa ili neki pikantniji umak.