Milanović u Petrinji, Škoro u Velikoj Gorici

Potencijalni predsjednički kandidati obišli građane u središnjoj Hrvatskoj

461

Potencijalni predsjednički kandidati Zoran Milanović i Miroslav Škoro obišli su manifestacije u središnjoj Hrvatskoj.

Zoran Milanović je prije Hrvatske Kostajnice navratio na kestenijadu u Petrinji, gdje je komentirao aktualnosti: “Danas sam pročitao mal predsjednika Sindikata znanosti koji objašnjava svom članstvu i podružnicama da se u izbornoj godine pred parlamentarne izbore ne može štrajkati i da sad trebaju tražiti svoja prava. Rekao sam 2015. godine dva tjedna prije izbora da ne možemo razgovarati o povećanju plaća s prijetnjom štrajka, da je to komično. Pokazao sam nekakvo poštovanje, ali sam izrekao jasan stav i tako ću se ponašati kao predsjednik, ali srećom neću odlučivati o novcu. Ja sam danas stariji pet ili deset godina nego što sam bio nekad i pametniji i blesaviji možda u nekim stvarima, jer se i dalje pokušavam nadmetati argumentima i nekakvim znanjem i iskustvom. HDZ nam je ostavio… ustvari nemam riječ koja bi bila pristojna što nam je ostavio 2011. godine i ovisilo je hoćemo li uopće isplatiti plaće i mirovine. Netko je opsjednut time da Hrvatska uđe u € već u ponedjeljak. Ući će, polako. To je jedna jako velika tema o kojoj uopće ne razgovaramo nego imamo debate u kojima je jedna strana do ludila za €, a druga ga obožava. To je debata u Hrvatskoj.”

VEZANE VIJESTI
Aktualno: Krešo Beljak otkrio hoće li se kandidirati za predsjednika

Miroslav Škoro dio nedjelje proveo je u Velikoj Gorici, gdje voli doći i dođe često: “Gdje god je ovakvo nekakvo događanje naroda, bez obzira na kandidaturu ili nekandidaturu, potencijalnu, mene nije rijetko naći na takvim mjestima, a pogotovo ovdje u Velikoj Gorici, gdje dolazim ionako često. Naravno da je to i dio kampanje u kojoj pokušavamo što više biti u kontaktu s ljudima. To su neki moji prijatelji vrlo zločesto prokomentirali moju želju da se promjeni naš Ustav da bi se na neki način u sinergiji razigranosti, ali i uzajamnoj kontroli i poticanju između zakonodavne, sudske i izvršne vlasti da nemamo ovo što sada imamo da jedan čovjek odlučuje o svemu. Odmah su oni na to rekli da sam diktator, što naravno nije točno.”

VEZANE VIJESTI
U Dvoru predstavljena kampanja "Tko pije taj plaća"

Škoro je prokomentirao i manifestaciju Gastro Turopolja, koju je obišao: “Znam da se ovdje super jede! Puno sam puta tu bio, imam puno prijatelja, kumova, poslovnih partnera… Tako da ako netko želi jesti i piti, sigurno je ovo dobra destinacija.”

Do predsjedničkih izbora potencijalni predsjednički kandidati imaju više od dva mjeseca vremena da se na što bolji način predstave hrvatskim glasačima.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here