Mlade snage predstavljaju Hrvatsku na 35. INTERNACIONALNOM BLUES FESTIVALU u Memphisu

Ovom prigodom učenici Poprock škole svirat će i pjevati na mjestima gdje su svoje glazbene korake započeli pioniri bluesa.

81

Petrinjac Jakov Bjelac (15) zapjevat će na kultnom mjestu u Memphisu (SAD), gradu bluesa. Sa bendom, kojeg čine polaznici Poprock škole iz Siska, Jakov ovog vikenda putuje u Ameriku, gdje će na 35. INTERNACIONALNOM BLUES FESTIVALU (IBC), osim Hrvatske, predstavljati i svoj grad Petrinju. Ovom prigodom učenici Poprock škole svirat će i pjevati na mjestima gdje su svoje glazbene korake započeli pioniri bluesa: William Christopher Handy (otac bluesa), The Blues Brothers, Muddy Waters, Elvis Presly, B.B. King, Jerry Lee Lewis, Johnny Cash i mnogi drugi.

VEZANE VIJESTI
Svjetski dan svjesnosti o autizmu obilježen u Novskoj

Jakov je već sa 12 godina krenuo u pjevačke vode, a prošle godine objavio je i svoju prvu pjesmu koju će između ostalog, uz obradu Borisa Hrepića – Hrepe (Daleka obala), izvesti na koncertu u Memphisu.

„Bend koji će nas predstavljati u Americi sastavljen je od najboljih učenika Poprock škole iz svih gradova gdje radimo, kao i polaznika međunarodnog blues kampa kojeg je Poprock škola više godina uspješno organizirala u Parku prirode Lonjsko polje. U Memphisu će nas službeno predstavljati bend u sastavu: Lucia Trtanj, Leo Banić, Jan Wolk, Jakov Bjelac, Martin Kosovec, Mijo Pušeljić i Damjan Labus Milojević. Svi oni dolaze iz naših Poprock škola, te su sudionici Blues kampa Lonjsko polje.  S njima putujemo kao mentori ja i Boris Hrepić. Uz naše mlade glazbenike i njihove mentore zasvirat će još nekolicina vrhunskih hrvatskih blues glazbenika.“ – rekao je direktor Škole Miro Dimić, te naglasio kako je Hrvatska jedina europska država koja dovodi mlade bluzere na IBC.

VEZANE VIJESTI
Jeste li ZA spuštanje dobne granice za glasovanje na izborima na 16 godina?

Na IBC-u sudjeluje oko tristotinjak blues bendova iz šezdeset država svijeta sa svih kontinenata, stoga je to izvrsna prilika za promociju Republike Hrvatske i gradova odakle dolaze mladi glazbenici. Nakon dolaska iz Amerike u planu su koncerti po gradovima i mjestima iz kojih dolaze učenici Poprock škole. To je najbolji način na koji će se, kako ističe direktor Dimić, zahvaliti svima koji će financijski pomoći mladu hrvatsku blues reprezentaciju, a među njima je i grad Petrinja.

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here