MORH zatražio očitovanje Izraela, spremni poništiti odluku o vojnim avionima

U slučaju da zbog nesporazuma koji su nastali između Izraela i SAD-a Hrvatska ne bude u mogućnosti kupiti avione koje je odabrala, Vlada će poništiti odluku o odabiru višenamjenskog borbenog aviona, najavljuju iz MORH-a.

304

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske zatražilo je od Države Izrael da ih službeno izvijesti do 11. siječnja 2019. godine je li Država Izrael u mogućnosti isporučiti avione koji su ponuđeni na međunarodnom natječaju, a koje je Republika Hrvatska odabrala u transparentnom postupku, priopćeno je iz MORH-a.

“Obveza Države Izrael je ishoditi odobrenje Vlade Sjedinjenih Američkih Država za isporuku aviona u odgovarajućoj konfiguraciji Republici Hrvatskoj. Kada nas Država Izrael službeno izvijesti o navedenom, pravovremeno ćemo upoznati hrvatsku javnost. U slučaju da zbog nesporazuma koji su nastali između Izraela i Sjedinjenih Američkih Država Hrvatska ne bude u mogućnosti kupiti avione koje je odabrala, Vlada Republike Hrvatske će poništiti odluku o odabiru višenamjenskog borbenog aviona od 29. ožujka 2018.”, najavljeno je iz MORH-a.

“Hrvatska je ovaj vrlo složen projekt vodila na sustavan, profesionalan i transparentan način, vodeći se isključivo hrvatskim nacionalnim interesima”, stoji u priopćenju.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here