Ogranak Hrvatskog Novinarskog društva Sisačko-moslavačke županije sinoć je, 29. siječnja, u Hotelu Panonija tradicionalno organizirao Novinarski bal na kojem je dodijelio godišnje nagrade za novinarska i snimateljska ostvarenja.

Najvažnija novinarska nagrada Zlatno pero i ove je godine dodijeljena u pet kategorija; za najbolje novinske fotografije, tiskano novinarstvo, odnosno televizijsko i radijsko novinarstvo te za najbolji televizijski i snimateljski rad.

Nagradu za najbolji televizijski novinarski uradak dobila je naša Sandra Klarić za reportažu s Lipovljanskih susreta, dok je Mario Maričković dobio nagradu za najbolji snimateljski rad za reprtažu utrke kupskih čamaca u Letovaniću.

VEZANE VIJESTI
Drma li se sisačka gradska koalicija?

Nagradu za najbolju novinarsku fotografiju dobio je Nikola Čutuk iz Pixsella, nagradu za radijsko novinarstvo primila je Karmen Valenta za emisiju “Bez Cenzure” koja je obrađivala temu “Potonuća velikih industrija” u Sisku.

Zlatno pero za televizijsko novinarstvo uručeno je Mati Piškoru, novinaru Jutarnjeg lista za tekst “Uz mirovinu u šest godina dobio 854.803 kune naknade…”

Dodajmo kako su dodijeljene i jubilarne nagrade. Tako je priznanje za 10 godina rada primio snimatelj Mreže TV Vanja Kozina, za 15 godina rada Miroslav Šantek -Cobra s PS -portala i Miroslav Sačer-Sajo s Petrinjskog radija. Priznanje za 20 godina rada u novinarstvu primile su Gordana Medur s Mreže TV i Slađana Marković s Quirinus radija. Priznanje za 35 godina rada u struci primio je Vladimir Horvat iz Kutine, kao i Željko Maljevac iz NST-a te Ivica Mioković s Petrinjskog radija. Priznanje za punih 45 godina rada u novinarstvu dodijeljeno je Zdravku Strižiću, dok je novinar s najdužim stažom Vladimir Pajtlar koji je dobio priznanje za 55 godina rada u novinarstvu.

VEZANE VIJESTI
Rekorder s 2,35 promila, alkohol "kumovao" i prometnoj nesreći

Posebna priznanja dobili su i Marela Morić s Petrinjskog radija kojoj je ovom prilikom poželjen i sretan odlazak u zasluženu mirovinu, priznanje Novinarski motivator pripalo je mladom Siščaninu Igoru Dunaju koji osim na Hrvatskom radiju radi i na HRT-u 4, a posebno je dirljiv bio trenutak u kojem su se novinari prosjetili svog nažalost prerano preminulog kolege s Radio Siska Tomislava Škrbinca, uručivši njegovoj supruzi Magdaleni posthumno priznanje.

Osim tradicionalnih Zlatnih pera koja su poklon Metalna galanterija Vrbanus, laureati su na poklon dobili i košaru proizvoda iz dućana “Kupujmo lokalno” (SIMORA) te mjesečnu kartu  ŠRC-a Sisak za rekreativni program.

VEZANE VIJESTI
Noć muzeja u Holandskoj kući u Sisku

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here