Zagrebačka županija nagradila je 214 učenika osnovnih i srednjih škola koji su na državnim natjecanjima osvojili jedno od prva tri mjesta te 62 mentora. Nagrade najboljima uručili su župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, zamjenik Hrvoje Frankić i predstavnik Hrvatskog Telekoma Boris Sesar.

Sva priznanja i medalje koje ste osvojili na natjecanjima izazvali su ponos prvenstveno vaših roditelja i mentora, zatim svake pojedine škole i na kraju, no ne i manje važno Zagrebačke županije. I upravo zato vas danas, neposredno pred završetak školske godine želimo nagraditi za vaše sjajne rezultate i potaknuti vas da i dalje budete uporni i marljivi“, rekao je župan Kožić te podsjetio i kako je u posljednjih 15 godina na području Zagrebačke županije izgrađeno 50-ak škola i sportskih dvorana..

…zaključio je Kožić poželivši učenicima duge i sretne ljetne praznike.

Nagrade su uručene za postignute rezultate na predmetnim, strukovnim, umjetničkim i sportskim natjecanjima te natjecanju Crvenog križa, mladih tehničara i smotrama – natjecanja vizualnih umjetnosti i dizajna i Domijade. Zagrebačka županija pobrinula se za novčane poklon bonove u iznosu od 500, 700 i tisuću kuna te prijenosna računala. Od spomenutih 214 učenika nagrade je primilo 70 učenika, ekipno i pojedinačno, za osvojeno prvo mjesto na natjecanju, 105 za osvojeno drugo mjesto i 39 za osvojeno treće mjesto.

U sklopu svečanosti, koja se održala u Dugom Selu, prigodni program izveli su članovi podmlatka KUD-a „Preporod“, učenici OŠ „Ivan Benković“ i zajednički zbor učitelja OŠ „Ivan Benković“ i OŠ Josipa Zorića.

Popis najuspješnijih učenika možete vidjeti ovdje.

Foto: Zagrebačka županija

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here