VIDEO – Najbolji uzorci škrleta u utrci za Županov pehar

442

U klijeti Zvonka Rožića u mjestu Prkovec u Općini Lekenik danas je održano ocjenjivanje škrleta, autohotne sorte vina Sisačko-moslavačke županije, za manifestaciju Županov pehar.

U Vukomeričkim goricama Općine Lekenik, u kraju bogatom vinovom lozom, u klijeti Zvonka Rožića u mjestu Prkovec, održano je ocjenjivanje autohtone sorte vina škrleta za manifestaciju Županov pehar. Cilj je manifestacije, pokrenute 2015. godine, promovirati autohtonu sortu vina škrlet te potaknuti proizvođače vina da budu još kvaliteteniji i uspješniji u svojoj proizvodnji.Predstavnici 11 udruga vinogradara s područja Sisačko-moslavačke županije u suradnji s profesorima Agronomskog fakulteta u Zagrebu ocjenjivali su 47 uzoraka škrleta i 7 uzoraka ostalih sorti vina profesionalca i amatera s područja Moslavine, Vukomeričkih gorica i Banovine.

VEZANE VIJESTI
Sjednica Županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije u tijeku

Zvonko Rožić izrazio je zadovoljstvo što je upravo on domaćin županijskom ocjenjivanju vina.

Vukomeričke gorice i Letovanski vrh, odnosno Općina Lekenik, nemaju toliko velike vinograde kao što to imaju Banovina i Moslavina, ali imaju ogroman poljoprivredni i turistički potencijal, imaju i vrijedne vinogradare i kvalitetna vina i zato smo ovdje u Prkovcu, kako bismo svake godine vina za Županov pehar ocjenjivali u drugom dijelu županije, rekao je župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić.

Marko Sremić, predsjednik Udruge vinogradara, vinara i voćara Grada Gline “Vinska mušica” otkrio nam je koji su bili kriteriji za ocjenjivanje uzoraka vina i znaju li se već rezulati.

VEZANE VIJESTI
Župan Žinić u radnom posjetu Općini Velika Ludina

Sremića smo upitali i kakva je bila vinogradarska godina.

Škrlet je autohtona sorta Sisačko-moslavačke županije i svi ga rado pijemo, zaključio je Sremić.

Dodjela priznanja “Županov pehar” najboljim proizvođačima škrleta u kategorijama profesionalca i amatera bit će upriličena u Vinariji Kašner u Repušnici u srijedu, 3. svibnja.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here