Najmlađi Petrinjci usavršili pranje zuba

U Petrinjskoj kući zdravlja održana radionica povodom Svjetskog dana oralnog zdravlja

124

Povodom Svjetskog dana oralnog zdravlja u Petrinjskoj kući zdravlja održana je edukativna radionica zatvorenog tipa za djecu predškolske dobi iz dječjeg vrtića Petrinjčica. Na radionici je prikazan 10-minutni film, a poslije toga je djeci pokazana pravilna primjena pranja zubi u čemu su i oni aktivno sudjelovali. Radionicu su vodili Petra Nol i Dijana Didak iz Učilišta Ambitio, a ravnatelj ove ustanove Alen Stranjik pojasnio je kako je došlo do suranje s Petrinjskom kućom zdravlja: “Došlo je do suradnje jer mi na Učilištu želimo onaj posao koji radimo svakodnevno želimo to znanje prenijeti i na najmlađe, da djeca počnu gajiti tu svijet i počnu četkati zube svaki dan i redovito.”

VEZANE VIJESTI
Alkoholiziranom Petrinjcu 10.000 kuna kazne

No oralna higijena ne uključuje samo pranje zubi, pojasnila je dr. Petra Nol: “Napravili smo ovu akciju za našu djecu. Da ih prije svega poučimo pravilnoj prehrani koju razvijamo i u našim vrtićima. Ako ste primjetili koliko se vrtići trude da dijetalno slože svaki dan novo jelo. Djeca tako usvajaju prehrambene zdrave navike.”

Dijana Didak pohvalila je aktivnost lokalne zajednice: “Ovo je hvalevrijedno. Uključujući djecu u preventivne programe je jako poželjno jer je situacija po tom pitanju u Hrvatskoj u odnosu na zemlje u okruženju jako loše. Tako je svaka ovakva akcija dobrodošla.”

VEZANE VIJESTI
Obrtnici podijelili zahvalnice i priznanja najzaslužnijima

Riječ je o veselom događaju u Petrinjskoj kući zdravlja, rekla je ravnateljica Neuropsihijatrijske bolnice Ivan Barbot Popovača dr. Marina Kovač: “Danas smo zaista radosni što se u ovako veselom društvu sa djecom se provodi i obilježava Svjetski dan oralnog zdravlja. Tim više što je Petrinja Grad prijatelj djece. Grad u puno svojih aktivnosti vodi brigu o svojoj djeci i najmlađim građanima. Ovdje provodimo niz aktivnosti s dječjim vrtićem i osnovnim školama. Kada se radi o najmlađima, onda smo posebno sretni.”

VEZANE VIJESTI
Petrinjski plesači poharali Sloveniju

Jedna od onih koja je uživale u radionici je i mala Leona Divjakinja s kojom je porazgovarao naš Nikola Maričković: “Danas smo naučili da se zubi peru ujutro i navečer da ne dođu gric i gric. Bitno je da su zubi zdravi.”

Radionici je prisustvovalo 60 djece iz vrtića, u tri grupe po 20, a predstavnici Učilišta Ambitio su djeci donirali četkice za zube.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here