U sklopu proslave Lovrenčeva na Gradskom kupalištu u Petrinji organiziran je 17. “Kup grada Petrinje” u organizaciji Kajak kanu kluba “Kupa” te pod pokroviteljstvom Grada Petrinje i Turističke zajednice Grada Petrinje.
U natjecanju kajakaša sudjeluje deset klubova iz Hrvatske, Slovenije te Bosne i Hercegovine.
Gradonačelnik Grada Petrinje Darinko Dumbović obišao je i pozdravio sve sudionike ove regate kajakaša na mirnim vodama:
” Drago mi je što vas mogu pozdraviti danas ovdje tradicionalno, već po 17.puta, to je velika stvar. Kada vidim da ste došli iz raznih krajeva, to je lijepo i druženje prije svega. Vas ovdje okupljene spojili su sportovi koji su vezani uz rijeku, koji su vezani za jednu predivnu vještinu, to su vaši čamci, vaši treninzi te na kraju dajete jednu lijepu poruku svim generacijama kako se treba baviti sportom, kako treba biti u sportu, kako se družiti i pokazati sa spoj rekreacije ali i natjecanja daje jednu dobru nadu za vas ali i za sve nas koji smo danas ovdje. Danas ste ovdje u sklopu našeg Lovrenčeva i Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i sigurno da su to dani za grad Petrinju jako značajni. Zato vama, vašim trenerima, obiteljima, našem Kajak kanu klubu, predsjedniku Tonkoviću te Petrinjskom sportskom savezu mogu reći jedno veliko hvala. Danas sam došao ovdje iz velikog poštovanja prema vama, da vam kažem hvala te neka danas u natjecanju pobijede najbolji. Vjerujte mi, najvažnije je da ste danas ovdje, da pokažete koliko volite prirodu, Kupu, vodu, sport, rekreaciju te natjecanje”.
Nakon pozdravne riječi natjecateljima regate, gradonačelnik Dumbović obišao je i sudionike prvenstva u odbojci na pijesku.
Tradicionalni turnir Otvorenog prvenstva Grada Petrinje u odbojci na pijesku održava se ovog vikenda u organizaciji Odbojkaškog kluba “Petrinja”, na odbojkaškom igralištu petrinjskog Gradskog kupališta.
Bogatstvom sportskih događaja i sadržaja Petrinja daje sliku da je veliki sportski grad te to pokazuje u kontinuitetu druženjima svestranih mladih ljudi.
“Danas je ovdje odbojka, u njoj uživaju mnogi mladi ljudi. To je turnir , preko turnira se dolazi do natjecanja, nije važno tko je bolji nego da se ovdje nalaze i daju poruku za sve generacije. To je najvažnije. Petrinja je bila i ostala grad sporta, grad hobija, grad sportskih rekreativaca. Moramo iskoristiti, ono što je najvažnije, sve terene koje imamo, igrališta koja imamo, predivan ambijent, Kupu, Petrinjčicu, šetnicu, adrenalinske, sportske, biciklističke i rekreativne staze jer to su vječite stvari koje ovdje ostaju kao prirodni fenomeni. Kad se ljudi uhvate u “koštac” sa brigom i poslom, tu je i naš Savez koji to dobro organizira. Važno je imati dobre partnere i tada ćemo uspjeti, svi zajedno, jedan čovjek ne može sve sam samo kad ima dobre suradnike” istaknuo je Dumbović te se zahvalio svima koji su u sklopu i Lovrenčeva i svih ovih dana, sudjelovali u svim manifestacijama.
Natjecanjima kajakaša, malonogometnim turnirom katoličke mladeži te prvenstvom u odbojci završava program proslave “Lovrenčeva 2018”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here