Nova vatrogasna cisterna za JVP Grada Petrinje

Gradonačelnik Darinko Dumbović uručio ključeve novog vozila

1050

Nakon više od dva desetljeća čekanja, pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Grada Petrinje dobili su vatrogasnu auto cisternu zapremine 7.000 litara.

Gradonačelnik Grada Petrinje Darinko Dumbović svečano je uručio ključeve novog vozila zapovjedniku Javne vatrogasne postrojbe Grada Petrinje Zvonimiru Ljubičiću: “Meni je iznimno drago i čast mi vas je ugostiti u ovako svečanom trenutku prilikom primopredaje novog vatrogasnog vozila, koje smo čekali 23 godine, otkako sam ja u vatrogastvu. Svima zahvaljujem na energiji, trudu i uloženoj snazi da to ostvarimo. Nadam se da će nam novo vozilo koristiti u svrhu prijevoza vode i pranja prometnica, a za intervencije što manje.”

VEZANE VIJESTI
Sanja Stanić preuzela knjigovodstveni servis Mire Prašnjak

Gradonačelniku je zahvalio i predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Petrinje Ivan Palaić: “Unazad 20 i više godina ova godina je bila plodna zahvaljujući Vama i Vašem razumjevanju. Ove godine, osim ovog vatrogasnog vozila, već 13 godina Grad nije nama odvajao, Vi ste nam to sada priznali. To vatrogasno vozilo koristit će Javna vatrogasna postrojba i dosta je dobra ekipa koja odrađuje sve zadaće koje jesu.”

Vrijednost novog vozila je oko dva milijuna i tristo tisuća kuna i kupljeno je na leasing. Također su nabavljena i dva nova vatrogasna kombija vrijedna šeststo tisuća kuna.

VEZANE VIJESTI
Bez struje u petak okolica Sunje te dio Petrinje i okolice

Gradonačelnik Grada Petrinje Darinko Dumbović izrazio je zadovoljstvo što je obišao Javnu vatrogasnu postrojbu Grada Petrinje: “Vi zajedničkim radom dajete do znanja da ste ljudi koji ste preuzeli odgovornost za sigurnost građana u elementarnim prilikama i neprilikama gdje dajete sve od sebe kao hrabri i odvažni ljudi. Kao prvi čovjek grada uvijek sam smatrao da sve moguće nepravde i standarde se vama treba vratiti kroz onaj dio opreme koja bi prije svega sigurna za vas dok radite, a da ne govorimo da bi trebala efikasna. Sve ono što manje-više u lijepoj našoj Domovini imaju ostali mi to nismo mogli imati jer smo uvijek imali nekih određenih poteškoća koje su bile naslijeđene iz problema Domovinskog rata i svega onoga što imamo i dan danas.”

VEZANE VIJESTI
DVD Topolovac obilježio 110 godina postojanja

Prioritet za sljedeću godinu su vatrogasna spremišta u Hrastovici i Mošćenici zaključio je Dumbović te zamolio članove Javne vatrogasne postrojbe da pronađu model da se krene u energetsku obnovu Vatrogasnog doma u Petrinji.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here