Novi moderan prostor Vijećnice Gradskog vijeća Grada Gline

559

Na 10. Sjednici Gradskog vijeća Grada Gline na Dnevnom redu našlo se sedam točaka te je jedna izglasana naknadno. Među njima našli su se i Prijedlog polugodišnjeg izvješataja o izvršenju Proračuna Grada Gline za 2018. godinu te Polugodišnje izvješće o radu gradonačelnika. Prije samog Dnevnog rada, od 16 nazočnih vijećnika njih 10 je iskoristilo pravo na postavljanje pitanja u Aktualnom satu. Prvi od njih bio je Milan Pavić, koji je pitanje uputio gradonačelniku: “Iako nije bila izborna godina, u selima i samom gradu dosta je napravljeno naročite na asfaltiranju cesta pa me zanima hoće li se nastaviti istim tempom do kraja godine?”.

Gradonačelnik je bio konkretan: “Znamo da smo u proteklom razdoblju održavali naše nerazvrstane prometnice u onom obimu koliko je bilo potrebno. Ove godine je bilo puno kiše i bilo je potrebno nakon svake popraviti potove na području grada. Pošto je početak školske godine, također popravljamo putove gdje su djeca, da mogu što prije i sigurnije doći do škole. Nastavit ćemo s asfaltiranjem cesta u samome gradu, ali i na širem području grada, od Kupe do granice s Bosnom i Hercegovinom.”

VEZANE VIJESTI
Glina - doček Nove godine na Trgu dr. Franje Tuđmana

Konkretan je bio i Mario Božurić s pitanjem upućenim također prvom čovjeku grada: “Tjedan dana nakon Dana Grada pojavile su se izjave da je Oluja sramota hrvatskog naroda, također od nekih ljudi koji sjede s nama da je koncert koji je uslijedio “koncert sramote”. Nitko na to nije reagirao!”.

Na prozivanje, Kostanjević je odgovorio… prozivanjem: “Točno je da neki Oluju prozivaju možda sramotom, to dolazi iz nekih drugih izvora. Mi znamo da Oluja nije sramota. Mislim da je veća sramota kada netko stisne i lajka da mu se sviđa premlaćivanje drugoga. Mislim da je to veća sramota od ičega drugoga.”

Voliš kuhati?
VEZANE VIJESTI
Najavljeno izdavanje knjige o logoru u Glini i glinskim logorašima

Osim sporadičnog prepucavanja vladajućih i oporbe, postavljena su i pitanja vezana za rasvjetu, komunalnu naknadu, kupalište i javne radove. Nakon 75 minuta Aktualnog sata, vijećnici su nastavili Sjednicu po Dnevnom redu. Recimo i to da je ovo bila prva Sjednica Gradskog vijeća Grada Gline održana u novouređenoj tehnički modernoj Vijećnici.

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here