Dan državnosti, koji Hrvatska obilježava u spomen na 25. lipnja 1991. godine kada je Hrvatski sabor donio ustavnu odluku o samostalnosti i suverenosti Republike Hrvatske proglašavajući Republiku Hrvatsku samostalnom i neovisnom državom, prigodno je obilježen i u Petrinji. Obilježavanje je započelo budnicom Gradske limene glazbe Petrinja i Svetom misom za Domovinu koju je u crkvi Sv. Lovre predvodio župnik Josip Samaržija. Nastavljeno je odavanjem počasti svim poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima kod Glavnog križa na groblju Sv. Benedikta, na Spomeniku pukovniku Predragu Matanoviću i suborcima te kod spomenika poginulim braniteljima i civilima te spomenika poginulima u minskim poljima u Mošćenici.
Vijence su položile i svijeće zapalile obitelji poginulih hrvatskih branitelja, izaslanstvo Grada Petrinje predvođeno gradonačelnikom Darinkom Dumbovićem te predstavnici vojske, policije, udruga proisteklih iz Domovinskog rata i političkih stranaka.
Gradonačelnik Dumbović je čestitajući dan Državnosti istaknuo kako nam je dužnost na ovakve dane prisjetiti se i pokloniti onima koji su za slobodu i neovisnost Hrvatske dali najveću žrtvu, svoje živote…

TON

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here