Svečanom sjednicom Općinskog vijeća Topusko je u četvrtak, 15. lipnja počelo sa četverodnevnom proslavom Dana općine i blagdana svoga zaštitnika, svetoga Vida.

Na blagdan svetoga Vida, svog zaštitnika, Općina Topusko započela je četverodnevno obilježavanje Dana općine. Svečanoj sjednici Općinskog vijeća nazočili su brojni gosti, župan Sisačko-moslavačke županije, gradonačelnici Gline i Hrvatske Kostajnice, načelnici susjednih i prijateljskih općina, predstavnici Karlovačke županije te susjedne BiH, kao i predstavnici vjerskih zajednica te brojnih udruga i društava.

Svečana sjednica imala je samo jednu točku na svom dnevnom redu – dodjelu javnih priznanja i nagrada istaknutim pojedincima i udrugama na području Općine Topusko koji su doprinijeli njenom razvoju i promicanju, a uz čestitku dobitnicima te svim stanovnicima Topuskog povodom Dana općine i blagdana Svetog Vida, nazočnima se obratio novi načelnik Ivica Kuzmić koji je funkciju preuzeo nakon Lokalnih izbora od dotadašenjeg načelnika Vlade Muže.

Kako bismo sačuvali radna mjesta te utjecali na gospodarski i turistički razvoj Općine, nametnut ćemo se kao partneri i važni dionici kada je u pitanju termalna voda, a želimo razvijati i školstvo…

Svečanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Topusko nazočio je i gradonačelnik Gline Stjepan Kostanjević.

Župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić istaknuo je kako je Županija imala kvalitetnu suradnju sa prijašnjim vodstvom Općine Topusko, a siguran je kako će suradnja sa sadašnjim načelnikom biti još i bolja te kako će se krenuti u realizaciju novih zajedničkih projekata.

U narednom periodu želimo zapošljavati one koji ovdje žive, ističe župan.

Nakon svečane sjednice, domaćini i njihovi gosti prošetali su kroz Topusko i upoznali se sa načinom življenja i gastronomijom koja je bila zastupljena u razdoblju cistercita, u rimskom razdoblju te u razdoblju kada je u Topuskom boravio ban Josip Jelačić. Ovaj program odvijao se u sklopu projekta Srednje škole Topusko “Prošlost za budućnost”.

Dodajmo i kako će program obilježavanja Dana Općine Topusko i blagdana svetog Vida biti nastavljen u petak, 16. lipnja u 18 sati nogometnom utakmicom NK Topusko seniori i veterana prijatelja. U subotu, 17. lipnja u 7 sati bit će održano Ribolovno natjecanje na jezeru Ribnjak, dok će u 10 sati biti održana 4. seoska olimpijada Korduna na nogometnom igralištu. U nedjelju, 18. lipnja u 10.30 bit će služena Sveta misa u Župnoj crkvi u Topuskom, a od 17 sati ispred Hotela bit će upriličen bogat kulturno-umjetnički i sportski program.

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here