Odličja najboljima na Turniru “Trofej Dinamo”

Na petrinjskom Pigiku održan Turnir "Trofej Dinamo"

37

Nogomet i glazba Slavonskih lola, a ponajviše humanitarni karakter malonogometnog turnira privukao je brojnu publiku u petrinjski sportski balon na Pigiku.
U organizaciji Bad blue boysa prikupljala su se sredstva od prodanih majica za djevojčicu Luciju Antolčić iz Siska koja boluje od teškog oblika skleroze kralješnice. Organizatori su više nego zadovoljni jer je prikupljeno preko 10 000 kn.
Pobjednicima turnira i najuspješnijima nagrade je uručio gradonačelnik Grada Petrinje Darinko Dumbović koji je po završetku priredbe naglasio: “Ono što mogu reći za „Trofej Dinamo“ je da je to nešto spektakularno kada je u pitanju mali nogomet i sve ono što su dečki pokazali. Mislim da je ovo bio festival jedne lijepe priče u kojoj su se sastali različiti klubovi iz različitih mjesta Hrvatske i ovdje je bila demonstracija svega onoga što sport treba pokazati. Ovdje su dobri primjeri i ugledni dečki koji su dali poruku da je nogomet jedan od najboljih igara koji ima u sebi brzu vještinu i ovo je bila jedna posebna vještina i brzina koju već dugo nisam vidio.
Međutim, kada pogledam sve ove dečke onda vidim da su odlično pripremljeni i mislim da nikada, u novije doba, nije bilo boljih malonogometnih igrača u Gradu Petrinji. Iako Grad Petrinja ima svoju bogatu nogometnu tradiciju i Grad Petrinja je grad sporta, te mislim da ćemo ovaj niz turnira nastaviti i kao gradonačelnik obećavam da se vidimo u još boljem izdanju slijedeće godine.
Ovakav turnir može pomoći jako puno i našoj „Petrinjčici“, to je naš klub koji je ovdje udario temelje, međutim ono što treba gledati kroz zajedništvo gdje je ovo bilo i humanitarnog karaktera i gdje se pomoglo onima kojima je najpotrebitije, koji su bolesni i koji nisu u mogućnosti imati financijska sredstva. Znači, ovo je bilo nešto više od malog nogometa, nešto što je posebno i hvala svim donatorima koji su dali svoj novac za bolesnu djevojčicu koja ima problema s kralježnicom i mislim da je ovo kraj cijele priče u kojoj smo pokazali da imamo sportski, ali i humani karakter.“
Pobjednici turnira su momčad “Meteora futsal” iz Zagreba, a manifestacija je nastavljena duboko u noć uz Slavonske lole.

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here