Održana konstituirajuća sjednica Vijeća bošnjačke nacionalne manjine

352

Održana je konstituirajuća sjednica Vijeća bošnjačke nacionalne manjine u Petrinji. Članovi su jednoglasno izabrani. Novi, stari predsjednik je Hajrudin Kulašić, a njegovim zamjenikom imenovan je Husein Oreščanin. Petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović svim izabranim je čestitao:

“Čestitam vam na kvalitetno i demokratski provedenim izborima na način kakav dolikuje gradu Petrinji. Mislim da smo tu pokazali da jednim dobrim kvalitetnim zajedničkim radom dajemo i onaj dobrinos koji trebamo dati da imamo solidan zajednički život u kojem moramo graditi i zajedničke temelje. Nikad nisam utjecao na vaše odluke, vi imate svoj cilj, svoj plan i program i imate svoju političku obvezu koju morate izvršiti prema svome narodu, zajednici u cilju zajedničkog života kojim moramo pokazati da sve ono što baštinite da morate imati i dalje, i da to trebate imati u svojim rukama i raspoređivati sebe i sve svoje tradicionalne vrijednosti kroz sve moguće datume, ali i kroz odluke koje donosite kao nacionalne manjine s velikom odgovornošću.

Tražit ću samo da budete odgovorni prema svim građanima Republike Hrvatske, prema svima onima koji su u gradu Petrinji. Mi ne smijemo sebi stvarati u budućnosti bilo kakve mane, nego sve ono po čemu smo različiti da nam budu prednosti. Vjerujem da ćete svojim radom još pokazati i opravdati i ono što morate opravdati, a to je život za svoju zajednicu. Izgovorena riječ javne osobe je vrlo važna!”

Kulašić, koji je ponovno predsjednik Vijeća bošnjačke nacionalne manjine je kazao:

VEZANE VIJESTI
Petrinjski plesači poharali Sloveniju

“Mi ćemo nastaviti ovako kako ste vi rekli.”

U Vijeće bošnjačke nacionalne manjine u Petrinji izabrano je 29 članica i članova.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here