U Križu su održani 21. Kriški oblizeki – festival slastica Zagrebačke županije. Ocijenjeno je više od 140 slastica svih vrsta – od suhih, kremastih, starinskih do torta.

Oblizeki su humanitarna priredba, prihod od prodaje slastica namijenjen je djeci.

„Prikupljenim sredstvima organiziramo niz besplatnih igraonica, izleta, edukativnih sadržaja za djecu… Ponosni smo što smo održali tradiciju, a što ne bismo uspjeli bez naših dobrotvora, bez onih koji poklanjaju slastice. Za nas su slastice sredstvo kojim dolazimo do cilja, do dječjeg osmjeha i veselja najmlađih“, ispričala je Ivana Posavec Krivec, predsjednica DND „Vladimir Nazor“, organizatora priredbe. Županija je, tradicionalno, bila pokrovitelj Oblizeka.

VEZANE VIJESTI
Festival slastica "Kriški oblizeki"

„Ova plemenita priredba njeguje tradicijske kolače, ali i otvara prostor razvoju turizma“, rekla je zamjenica župana Nadica Žužak.

Kuma ovogodišnjih Oblizeka bila je svjetska prvakinja u boksu Ivana Habazin.

„Uključivanjem sportaša u ovu priredbu, pokušavamo djeci ukazati da smiju jesti slatko, ako to slatko istovremeno i troše, izbacuju energiju iz sebe kroz sport“, rekla je I. Posavec Krivec.

Ocjenjivački sud, koji je slastice kušao punih pet sati, najviše bodova dao je torti „Stari grad Varaždin“, koju je ispekla Nikolina Horvat Rabuzin.

VEZANE VIJESTI
U subotu najslađa manifestacija "Kriški oblizeki"

Foto: Zagrebačka županija

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here