Okružni zatvor za sedmoricu osumnjičenih silovatelja

Zadarski županijski sud napokon donio Odluku o istražnom zatvoru

Zadarski Županijski sud donio je Odluku o istražnom zatvoru za osumnjičene silovatelje. U priopćenju glasnogovornika zadarskog suda Hrvoja Visković piše sljedeće:

“Obzirom na veliki interes vezan za kazneni postupak koji se vodi protiv petorice osumnjičenika zbog kaznenog djela silovanja maloljetnice, obavještavam Vas kako je danas 17. listopada 2019. godine izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zadru, a nakon zaprimanja žalbi stranaka, donijelo odluku u toj pravnoj stvari, vezano za istražni zatvor. Odluka je napisana i otpremljena strankama”.

Zahtjev udruga koje su zatražile da se slučaj višestrukog grupnog silovanja petnaestogodišnje djevojčice sa zadarskog Županijskog suda prebaci na neki drugi sud u Hrvatskoj ostat će tako čini se mrtvo slovo na papiru.

Sudac Županijskog suda u Zadru Ivica Marković na slobodu je pustio sedmoricu mladića u dobi od 17 do 19 godina protiv kojih je policija podnijela kaznenu prijavu zbog sumnje da su u godinu dana u više navrata grupno silovali tada petnaestogodišnju djevojku. Silovanja su se dogodila u razdoblju od kolovoza prošle do srpnja ove godine.

Nakon provedenih dokaznih radnji prvog ispitivanja, državno odvjetništvo podnijelo je sucu istrage Županijskog suda u Zadru prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv svih pet mlađih punoljetnika, ali ga sudac istrage nije prihvatio već je odredio mjere opreza.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here