Turistička zajednica Sisačko-moslavačke županije predstavila je 27. lipnja u Sisku projekt „Okusi Posavine, Banovine i Moslavine“ kao dio nacionalnog projekta Okusi hrvatske tradicije. 

Upoznati tradicijska jela Banovine, Moslavine i Posavine zapravo znači upoznati bogatstvo raznolikosti ovog podneblja što se prostire od pitomih vinogradskih brežuljaka Moslavačkog gorja na sjeveru, preko prostranog Lonjskog polja do grada hrvatskih vitezova – Siska i šumovitog gorja Banovine u njegovom zaleđu. Kao što je raznolika i osobita priroda ovog područja, tako su raznolika i jela koja su kroz stoljeća nastajala zahvaljujući domišljatosti seoskih žena u svakodnevnoj pripremi namirnica uzgojenih u svom dvorištu ili ubranih ili ulovljenih u šumama i rijekama.

VEZANE VIJESTI
Treće izdanje projekta Kako reći ovisnosti ne

Upravo tu raznolikost promiče projekt Okusi hrvatske tradicije kojem je glavni cilj označavanje ugostiteljskih objekata nositelja standarda „Okusi“ i izgradnja njihova identiteta kao mjesta koja osiguravaju i pružaju istinski doživljaj lokalnih jela i pića te u konačnici oblikovanje tematskih restorana koji će pridonijeti razvoju eno gastro turizma. Sisačko-moslavačka županija šesta je županija uključena u projekt, a oznaku Okusi Banivine, Posavine i Moslavine, ovisno iz kojeg kraja dolaze, nosit će 14 ugostiteljskih objekata, rekao je prilikom predstavljanja projekta direktor TZ SMŽ Željko Lenart napomenuvši kako je riječ o restoranima koji imaju autohtona jela u svojoj ponudi…

TON

VEZANE VIJESTI
Čišćenjem jezera otvorena sezona projekta očuvanja vodnih bogatstava

Lenart je dodao kako su u ocjenjivanju, koje su provodili tajni gosti, restorani mogli dobiti najviše 100 bodova, no morali su dobiti i najmanje 75 bodova, što već uvelike jamči kvalitetu. Naglasio je kako su članovi komisije bili puni pohvala i dojmova  te kako su bili iznenađeni kvalitetom hrane koju su probali u našoj županiji. Pojasnio je i koje su uvjete turistički subjekti uključeni u projekt morali ispuniti…

TON 

Okusi Posavine oznaka je koju će nositi sisački restoran Cocktail u vlasništvu obitelji Kramarić, a čiji nam je kuhar Goran Kramarić rekao više o sudjelovanju u ovom projektu…

TON 

Oznaku Okusi Moslavine nosit će seosko imanje u Maloj Ludini Moslavačka priča čija je direktorica Snježana Ožetski izrazila zadovoljstvo sudjelovanjem u ovom projektu za kojeg vjeruje kako će pridonijeti razvoju kontinentalnog turizma…

VEZANE VIJESTI
Petrinjci žele približiti "Kulturu svima"

TON 

Korablja Tišinić u Taborištu nadomak Petrinje sada će nositi oznaku Okusi Banovine, a više nam je o ovom izletištu i ponudi rekao njen vlasnik Božo Tišnić…

TON 

Autohtona jela Moslavine, Posavine i Banovine oduševljavaju jednostavnošću pripreme, ali i plijene svojim okusima i mirisima, a sljubljena s vrhunskim vinima, prije svega autohtonim Škrletom svim će posjetiteljima i gostima zasigurno pružiti istinski užitak blagovanja i uživanja u okusima hrvatske tradicije – okusima Banovine, Moslavine i Posavine.

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here