Uz nazočnost brojnih uzvanika, povodom obilježavanja Dana općine Gvozd, održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Gvozd. Općina Gvozd smjestila se podno Petrove gore sa sjedištem u Vrginmostu. Naime, nakon završetka Domovinskog rata, 1996. godine, naziv mjesta je promijenjen u Gvozd. 2012. godine mjestu je opet vraćeno nekadašnje ime Vrginmost, ali je općina koja obuhvaća 19 naselja zadržala ime Gvozd.

Fotografija FotoBanovina.

Govoreći o stanju u Općini kojoj je na čelu, načelnik Milan Vrga rekao je kako se nada demografskom I ekonomskom oporavku općine kroz razne projekte koji su pokrenuti: “Proteklih godinu dana posvetio sam infraatrukturnim projektima I nerazvrstanim cestama, što je vrlo važno za ostanak ali I povratak stanovništva. Ovih dana počinje asfaltiranje 5 dionica nerazvrstanih cesta. Kako svi pričamo o obnovi demografske slike tako je I Općina Gvozd uložila u obnovu vrtića 200 tisuća kuna. Općina, također sudjeluje sa 100 tisuća kuna u energetskoj obnovi osnovne škole u Gvozdu.”

VEZANE VIJESTI
Žele na tihi, franjevački način doprijeti do čovjeka

Fotografija FotoBanovina.

Danas se općina Gvozd nalazi u prilično teškoj gospodarskoj situaciji, većih projekata nema, realizirani su tek manji, infrastrukturni. Općina inače obuhvaća veliko područje, slabo je naseljena, a u njoj živi većinom staračko stanovništvo koje se najvećim dijelom bavi poljoprivredom i stočarstvom. Kako općina sama ne može puno učiniti na rješavanju problema, no u tome ima pomoć Sisačko-moslavačke županije što je potvrdila i predsjednica Županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije Ivanka Roksandić koja je nazočila svečanoj sjednici:
“U proteklih godinu dana kao načelnik, učinili ste mnogo. Danas ste nam napomenuli nešto vrlo važno, da je najvažnija stvar suradnja I zajedništvo na dobrobit svih građana. Jedan od većih projekata na ovom području je u suradnji sa Sisačko-moslavačkom županijom, a to je škola u Gvozdu. Pošto je Županija osnivač, iz toga razloga I brine o poboljšanju uvjeta rada za učitelje, ali I da zadovolji potrebe učenika.”

VEZANE VIJESTI
Dan narcisa - prevencija je spas života

Fotografija FotoBanovina.

Da su međuetnički i politički odnosi na području općine Gvozd već duže vrijeme dobri, istaknula je ovom prigodom saborska zastupnica Željka Josić:
“Drago mi je da ste prepoznali one glavne probleme, a to su mladi. Počeli ste ulagati u mlade, ulažete u vrtiće, škole I društveni život, ulažete u igrališta I stambeno zbrinjavanje ljudi. Ovo je jedna od rijetkih općina koja Ima gotovo u potpunosti riješeno stambeno zbrinjavanje svojih stanovnika. Samo dobra suradnja može vam pomoći da Imate bolju budućnost. Jako je bitno da ne gledate samo stranačke i nacionalne boje, nego da surađujete.”

VEZANE VIJESTI
Čuvajući uspomenu na svoje najmilije, čuvaju dignitet Domovinskog rata

Fotografija FotoBanovina.

Nakon službenog dijela sjednice svi prisutni uputili su se na zajedničko druženje.

 

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here