Općina Pokupsko dobitnica je EUSEW, nagrade Europske komisije za najbolji projekt biotoplane javnog sektora, koja se dodjeljuje u sklopu Europskog tjedna održive energije u Bruxellesu.

EUSEW nagrada je jedna od najprestižnijih nagrada s područja energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije koja se dodjeljuje na godišnjoj razini. Za nagradu je ove godine apliciralo gotovo 200 projekta od kojih je probrano njih 9 najuspješnijih koji pridonose čistom okolišu i održivoj energiji u zajednici.

Projekt toplane na biomasu je proveden od strane Općine Pokupsko i Regionalne energetske agencije Sjeverozapadne Hrvatske te predstavlja prvi projekt ovakvog tipa u Hrvatskoj. Toplana je otvorena prošle jeseni, a izgrađena je u potpunosti novcem iz europskog IPARD programa. Na toplanu snage 1 MW do sada je priključeno tridesetak korisnika koji su dobili besplatne priključke i toplinske stanice.

VEZANE VIJESTI
Zagrebačka županija spremna preuzeti poslove državne uprave

Nagradu je u utorak uručena načelniku općine Pokupsko Boži Škrinjariću i ravnatelju Regionalne energetske agencije SZ Hrvatske Juliju Domcu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here