Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić izjavio je u petak da je u Puli i Splitu počela policijska obrada 18 izgrednika koji su izazvali prekid utakmice između Hrvatske i Češke u Saint Etienneu na Europskom nogometnom prvenstvu.

“Mi smo identificirali ukupno  32 ljudi, a 18 ih je ‘u tretmanu’. Jučer smo počeli tretman dijela tih ljudi u Puli, a najveći dio ih je u Splitu, i oni će danas biti tretirani. Ukupno će policija tretirati 18 ljudi u odnosu na ono što su radili u Francuskoj,” rekao je Orepić novinarima za vrijeme radne posjete Sinju.

Na novinarski upit boji li se izgreda navijača na utakmici reprezentacija Hrvatske i Portugala u Lensu u osmini finala Eura 2016. Orepić je odgovorio niječno. “Ne bojimo se, učinit ćemo sve da ih spriječimo,” poručio je.

VEZANE VIJESTI
Cibona nakon produžetka pobijedila Cedevitu

Nema potrebe izgredima na stadionima izražavati nezadovoljstvo i nepovjerenje, koje je “u osnovi svega toga što oni (izgrednici) rade”, kazao je Orepić. “Kad se vrate doma i kad sve ovo prođe, obećavam da ćemo pristupiti rješavanju problema koji pritišću te ljude,” dodao je.

Voliš kuhati?

Zastupnik Mosta Miro Bulj, koji je bio u Orepićevoj pratnji, poručio je da izgredi na stadionima štete Hrvatskoj i nisu način izražavanja nezadovoljstva kojem je uzrok Hrvatski nogometni savez (HNS). “Kad HNS ne pošuje zakon i kad moraju navijačke skupine upozoravati i boriti se za zakon, onda znači da imamo huligane u ložama i HNS-u”, rekao je Bulj.

VEZANE VIJESTI
Izbornik Niko Kovač o večerašnjoj utakmici s Italijom

Izvor: Hina

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here