84 nestalih nakon potonuća gumenjaka s migrantima blizu Libije – IOM

Nakon potonuća gumenjaka s migrantima u petak u blizini libijske obale, nestalima ih se smatra 84, reklo je 26 spašenih s istoga plovila, prenosi u subotu Međunarodna organizacija za migracije (IOM).

“Iz Sredozemlja je nakon potonuća gumenog čamca spašeno 26 migranata. Po njihovu svjedočenju 84 ljudi, koji su bili na istome plovilu, smatra se nestalima”, objavio je glasnogovornik talijanskog IOM-a Flavio Di Giacomo na Twitteru.

AFP nije uspio izravno kontaktirati Di Giacoma, no po informacijama talijanskih vlasti je nakon potonuća gumenjaka u petak oko 7,4 kilometra od libijskoga grada Sabrate, nestalo više desetaka ljudi koji su na njemu nalazili.

Talijanski teretnjak u petak navečer uspio ih je iz mora izvući 26, kazali su u subotu pripadnici talijanske obalne straže. Oni su prebačeni na Lampedusu.

More je bilo vrlo valovito, a valovi visoki i do dva metra, što je otežalo potragu za nestalima, kazali su preživjeli predstavnicima IOM-a.

Od početka godine na talijansku obalu stiglo  je više od 26.000 migranata. Veliku većinu iz mora su spasili talijanski brodovi ili brodovi drugih europskih zemalja.

Izvor: Hina

Foto: FaH

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here