Često se dogodi da djeca pri dolasku ili odlasku iz vrtića plaču iz raznih razloga, međutim otac jedne djevojčice, koji je pritom policajac, ozbiljno je shvatio plač svoje kćeri kada ju je odvodio iz vrtića. Pomislio je kako se u vrtiću nešto događa i odlučio joj staviti uređaj za prisluškivanje u ruksak kako bi provjerio o čemu se radi.

Otac djevojčice koja pohađa vrtić u slovenskome mjestu Šmarju pri Jelšah u vrećicu s njezinim igračkama stavio je napravu za prisluškivanje, što je priznao pošto su odgajateljice uređaj slučajno otkrile i slučaj prijavile policiji.

VEZANE VIJESTI
VOZAČI, OPREZ Na graničnim prijelazima sa Slovenijom duže čekanje za teretna vozila

“Odmah sam o događaju obavijestila policiju i sve zaposlene”, kazala je za Slovensku televiziju Jelka Kitak, ravnateljica vrtića, dodavši da je otac sve priznao i ispričao se ravnateljici i odgojiteljicama, u čije je odgojne metode navodno sumnjao jer je dijete jednom nakon odlaska iz vrtića plakalo.
“Bile smo šokirane jer su sumnje sasvim neopravdane. Radilo se o neopravdanom kršenju autonomije javne obrazovne ustanove i naše privatnosti”, kazala je ravnateljica.
Potvrđeno je kako je osumnjičeni otac aktivni policajac, a napravu je u vrećicu s igračkama postavio da bi prisluškivao što se u vrtiću događa između djece i odgajateljica. Isto je ponovio nekoliko dana.

VEZANE VIJESTI
Čime je sveti Nikola ove godine iznenadio male Petrinjce?

S obzirom na to da je sumnjičavi tata i policajac, odnosno službena osoba, slučaj je preuzelo specijalizirano tužiteljstvo u Ljubljani.
Ukoliko bude optužen i osuđen, zbog neovlaštenog bi prisluškivanja i povrede privatnosti mogao dobiti kaznu do pet godina zatvora, objavili su slovenski mediji.

Izvor: Hina

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here