Otvorena 5. izložba električnih i hibridnih automobila u Sisku

581

U sklopu programa obilježavanja Dana Sisačko-moslavačke županije otvorena je izložba električnih i hibridnih automobila u pješačkoj zoni u Sisku. Peta je to po redu izložba koja se održava sad već kao najava SOELA-e, utrke solarnih automobila koje izrađuju učenici Tehničke škole Sisak, kazao nam je sisačko-moslovački župan Ivo Žinić:

“Po sedmi put ove godine održavamo utrku solarnih automobila SOELA, ali po peti puta izložbu električnih i hibridnih automobila. Obišao sam malo solarna vozila koja su izradili naši učenici koji će se natjecati, ali i vidio dio ovih električnih i hibridnih automobila. Doista me iznenadilo koliko ova tehnologija napreduje i to što po prvi puta ovdje imamo novi model Tesle – Teslu 3. Svim proizvođačima koji na tome rade čestitam, hvala im što su došli uveličati ovu našu manifestaciju koja traje sedam godina. Vjerujem da će to itekako puno značiti i za naše učenike, profesore i za sve ono što će se događati vezano uz sedmu SOELA-u”.

Na izložbi možete pogledati preko 20 automobila radova učenika tehničke škole i škola gostiju, a i jednu zanimljivost – Teslu 3 koja se prvi put u Hrvatskoj prezentira, rekao je ravnatelj tehničke škole Sisak Davor Malović.

VEZANE VIJESTI
U Zrinu obilježena 75. godišnjica stradanja Zrinjana

“Ovo je dosad najveća manifestacija, mislim čak i najbolje organizirana do sada. Imamo 21 strukovnu školu sa svojim bolidima koji će se natjecati, imamo oko 20 električnih i hibridnih automobila na ovoj izložbi i nema razloga da ne budemo zadovoljni. Tu imate i Teslu 3 kao premijeru barem u ovom dijelu Hrvatske, ako ne i u cijeloj Hrvatskoj”.

Mnogi Siščani posjetili su izložbu hibridnih automobila i time podržali radove učenika tehničke škole. Govoreći o popularnosti projekta SOELA u sklopu kojeg se održava i ova izložba autor i voditelj projekta Stevče Arsoski istaknuo je da ne može biti zadovoljniji:

VEZANE VIJESTI
Lonjsko polje - budućnost i izazovi života na rubu močvare

“Ja sam uvijek optimista sa dobrom idejom i dobrim ljudima, odličnim medijima – sve je moguće. Ovo nije ništa slučajno, to je plod aktivnosti Tehničke škole Sisak, županije, medija, učenika, profesora, partnera koji su u tom cijelom projektu. Sve skupa je dosta pozitivna energija i to mora biti dobro, ne može biti to drugačije nego što je to sada ovdje prikazano”.

Župan Žinić istaknuo je da dobre ideje treba podržati te je najavio:

“Na nama je da stvorimo određene uvjete i na tome radimo. Solarna tehnologija je budućnost i zalažemo se za to. Pokušavamo i kao županija nabaviti jedan električni automobil, imali smo to namjeru već početkom ove godine. Međutim još uvijek su preskupi ti automobili i velika su ulaganja. Dobili smo određena bespovratna sredstva 80 tisuća kuna, ali najjeftiniji automobil koji bi bio u funkciji u županiji je oko 300 tisuća kuna. S te strane tražimo jedno povoljnije rješenje. Vjerujem da ćemo sljedeće godine na 8. SOELA-u doći sa županijskim električnim automobilom. Time se uključujemo i u borbu za čisti i zdrav okoliš jer – zagađivanje okoliša je prisutno”.

Nakon izložbe možete poslušati konferenciju o električnim i solarnim vozilima ili predavanja, pa čak i sudjelovati u tehničkim radionicama kako bi na 7. SOELU biti stigli sa svježim znanjem. Na utrci je najavljeno sudjelovanje 26 auta iz 21 ustanove.

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here