Otvorena ispostava Razvojne agencije SI-MO-RA u Popovači

Cilje je uslugu što više približiti građanima

836

Nakon Novske, Razvojna agencija Sisačko – moslavačke županije SI-MO-RA otvorila je 24. listopada ispostavu i u Popovači. Prostor se nalazi u Gradskoj upravi, a zadovoljstvo što je ispostava sada otvorena i u gradu kojem je na čelu izrazio je gradonačelnik Popovače Josip Mišković.

„Grad Popovača već dugi niz godina surađuje s Razvojnom agencijom SI-MO-RA i zahvaljujući tome je velik broj projekata, ali i dosta novca došlo u Popovaču. Dolazak ispostave SI-MO-RA-e u naš grad znači prije svega pomoć u realizaciji projekata koje Grad nominira prema europskim ili nacionalnim fondovima. Zasigurno će nam pomoći jer smo kandidati za Program integrirane fizičke, gospodarske i socijalne regeneracije malih gradova. Riječ je o projektu osam gradova u sklopu kojeg je moguća provedba infrastrukturnih projekata iz različitih područja koji su financirani iz europskih fondova. On je trenutno u pripremnoj fazi. Vjerujem da ćemo do kraja godine uspjeti potpisati ugovor. Gradovima je na raspolaganju 120 milijuna eura za investicije u infrastrukturi, civilni život i gospodarstvo. Značajna su to sredstva koja bi trebala promijeniti sliku Popovače“.

Zajedno s popovačkim gradonačelnikom novu ispostavu SI-MO-RA-e je presijecanjem vrpce otvorio sisačko – moslavački župan Ivo Žinić, koji je istaknuo kako će djelatnici županijske Razvojne agencije u Popovači biti potpora u razvoju Grada i pripremi projekata.

VEZANE VIJESTI
U Popovači odigran malonogometni turnir

„Naša je Razvojna agencija u dosadašnjem radu za područje grada Popovače odradila niz projekata u ukupnoj vrijednosti od gotovo 23 milijuna kuna. 50 i više projekata je vezano upravo na male poljoprivredne proizvođače, OPG-e, poduzetnike i obrtnike kojima će otvaranje ove ispostave omogućiti brži i lakši dolazak do usluge. Iz tih razloga smo krenuli u ovo otvaranje ispostave, po načelu decentralizacije državne uprave, jer smatramo da ta usluga treba biti što je moguće bliže građanima“.

Župan se zahvalio direktoru Razvojne agencije Mariju Čelanu koji je, kako je rekao, nedavno neskromno izjavio da je SI-MO-RA u posljednjih pet godina pripremila projekata u vrijednosti višoj od milijardu kuna. Na tome mu je čestitao te izrazio uvjerenje kako će Razvojna agencija i kroz ovu ispostavu pridonijeti kvalitetnijem razvoju grada Popovače, ali i čitave Moslavine.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here