Otvoreni radovi na gradnji dječjeg i pomoćnog igrališta te svlačionice u Češkom selu

411

Nakon što je u veljači ove godine gradonačelnik Darinko Dumbović s ministricom regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijelom Žalac potpisao ugovor, u Petrinji na adresi Sisačka ulica III. odvojak bb svečano su otvoreni radovi gradnje svlačionice s pratećim sadržajima, pomoćnog igrališta i dječjeg igrališta Češko selo.

U sklopu projekta „Unaprjeđenje infrastrukture za predškolski i školski uzrast djece“ (3RP2) ukupno vrijednog 40.548.110,38 kuna svečano su započeli radovi na gradnji svlačionice s pratećim sadržajima, pomoćnog igrališta i dječjeg igrališta Češko selo vrijedni 2.651.376,25 tisuća kuna.

“U sklopu projekta “Unaprjeđenje infrastrukture za predškolski i školski uzrast djece“ radi se o građenju svlačionica s pratećim sadržajima, pomoćnog igrališta i dječjeg igrališta u Češkom selu. Iznos ove investicije je 2.651.376,25 kuna, time će Češko selo dobiti dodatan sportsko-rekreacijski sadržaj, prostor za održavanje društvenih manifestacija i događanja te kvalitetan prostor za provođenje slobodnog vremena za sve građane. Tim projektom Grad Petrinja je, kao i sa svim drugim infrastrukturnim radovima u ovom projektu, opravdala dobiveni status Grada-prijatelja djece”, poručio je Dino Žilić, viši stručni suradnik za koordinaciju projekata Upravnog odjela za prostorno uređenje, graditeljstvo, zaštitu okoliša i kulturne baštine.

VEZANE VIJESTI
Dječji vrtić "Petrinjčica" otvorio svoja vrata

Da je Grad Petrinja “Grad prijatelj djece” potvrđuje i mnoštvo drugih projekata o kojima je govorio gradonačelnik Darinko Dumbović prilikom otvorenja radova:

“Svaki projekt u Intervencijskom planu je izuzetno zahtjevan te tu prije svega treba pohvaliti timove koji vode Intervencijski plan. Svi smo dali sve od sebe da dođemo do europskog novca kako bismo ostvarili projekte koji će upotpuniti život građana grada Petrinje, ali i u sredinama kao što su Kolonija, Češko selo, Mošćenica te Slatina. Intervencijski plan je pilot projekt pet gradova s kojim mi nastojimo aplicirati oko 200.000.000,00 kn. Pozivam građane na strpljivost koja je izuzetno važna te nam je u cilju da građani dobiju standard, kvalitetu i sve ono što zaslužuju.”

VEZANE VIJESTI
Nove trenirke za male nogometaše Češkog Sela

Projekt gradnje u Češkom Selu dio je Intervencijskog plana Grada Petrinje kojeg sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj čija je ukupna vrijednost 40.548.110,38 kuna, od čega EU potpora iznosi 34.297.700,07 kuna.

Okončanje radova trebalo bi biti za tri i pol mjeseca, odnosno u studenome ove godine.

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here