SDSS, Narodna stranka – Reformisti, Hrvatski laburisti te HSU i HSLS u petak su nakon konzultacija kod predsjednice Repblike Kolinde Grabar-Kitarović ocijenili da je održavanje prijevremenih parlamentarnih izbora najbolja opcija izlaska iz sadašnje situacije nastale padom Vlade.

Nakon pada Vlade najbolje je da se ide na raspisivanje prijevremenih parlamentarnih izbora, rekao je potpredsjednik SDSS-a Milorad Pupovac novinarima na Pantovčaku. Niihov je klub, potvrdio je, prije odlaska na konzultacije, urudžbirao svoje potpise za samoraspuštanje Sabora.

“To je potrebno što je moguće prije kako ne bismo gubili vijeme, koje smo inače izgubili u pet mjeseci, i kako ne bismo dospjeli u situaciju da oko eventualnog tijesnog rezultata izbora i kompliciranih varijanti u slaganju većine imamo pred sobom ponovno razdoblje u kojem ćemo gubiti vrijeme na formiranje nove Vlade”, rekao je Pupovac dodavši da je za njih početak rujna krajnji rok kada bi trebali biti izbori.

VEZANE VIJESTI
Dumbović o rezultatima EU izbora: HDZ i SDP su gubitnici u Petrinji

Saborska zastupnica Hrvatskih laburista Nansi Tireli ponovila je stav stranke da je jedina i najbolja opcija za Hrvatsku u ovome trenutku održavanje izvanrednih parlamentarnih izbora, a u eventualnom “preslagivanju” u Saboru podržali bi većinu “koju bi formirala ljevica”.

Za samoraspuštanje Sabora potpise je dao i Klub HSU-a i nezavisnog Stip Petrine, a čelnik “umirovljenika” Silvano Hrelja kaže da su izbori najbolje rješenje  jer “nije vjerojatna uspostava stabilne većine” u parlamentu.

Tijekom održavanja konzultacija iz Sabora je stigla informacija da je prikupljen dovoljan broj potpisa za njegovo samoraspuštanje te su novinari o tome pitali predsjednika HSLS-a Darinka Kosora, stranke koja je članica Domoljubne koalicije. Kosor je kazao kako pozdravlja “sve što vodi razrješenju krize”.

VEZANE VIJESTI
Hrvati u Kanadi neće moći glasovati na izborima

“Predsjednici smo rekli, ako treba ići na izbore, idemo na izbore što prije, radi građana Hrvatske. Što se nas tiče nema nikakvih problema”, rekao je Kosor u ime Kluba HSLS-a i nezavisne Gordane Rusak.

Izvor: Hina

Foto: FaH

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here