Hrvatska atletičarka Sandra Perković ostvarila je i treću pobjedu na natjecanjima Dijamantne lige slavivši u disku na mitingu u Oslu s hicem od 67.10 metara.

Nakon Šangaja i Eugenea, Sandra je “pokorila” i čuveni Bislett stadion, te sada uvjerljivo vodi u poretku Dijamantne lige. Perković je pobjednički hitac od 67.10 metara bacila u trećoj seriji, u prvoj je imala daljinu od 65.34, u drugoj seriji je disk išao na 66.28 metara, a u četvrtoj je prestupila.

Drugo mjesto osvojila je Nijemica Nadine Mueller (63.09), a treće svjetska prvakinja Denia Caballero (62.65).

“Jako sam zadovoljna s današnjim natjecanjem i prvim hicem. Puno mi je to značilo, volim stabilnost i sigurnost kad znam da ću dobiti završna tri hica. Nakon prve serije bacila sam 66 metara, pa vodeći hitac 67,10. Četvrti hitac je bio najbolji, ali ruka je bila preširoko i disk je izletio. Letio je daleko, obećavajuće. Ostale djevojke sam ostavila daleko iza sebe, drugu Njemicu Nadine Mueller čak četiri metra. Bili su otežavajući uvjeti, malo je bilo hladnije. Najvažnije je da se forma diže, i da iz natjecanja u natjecanje imam konstantnu kontrolu nad diskom”, rekla je Perković nakon nove pobjede.

Za tjedan dana našu najbolju sportašicu očekuje nastup na mitingu Dijamantne lige u Stockholmu.

“Okrećem se sada novom natjecanju koje je u Stockholmu i nadam se još boljem rezultatu”, zaključila je Perković.

Izvor: Hina

Foto: FaH

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here