Povodom obilježavanja pedeset godina od ujedinjenja Jeruzalema u službenom posjetu Izraelu nalazi se hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir, ujedno i članica Izaslanstva Europskog parlamenta za odnose s Izraelom.

Marijana Petir će se danas, u utorak, 6. lipnja, susresti u Knessetu sa zastupnicima izraelskog parlamenta a potom će sa svojim kolegama biti primljena i kod izraelskog predsjednika Reuven Rivlin.

Na poziv zastupnika izraelskog parlamenta i predsjednika kršćanskog saveza u Knessetu Roberta Ilatova, Petir će kao jedna od organizatorica Europskog molitvenog doručka u Bruxellesu u srijedu, 7.lipnja sudjelovati i u Molitvenom doručku koji se po prvi put organizira u Jeruzalemu, a svoj dolazak najavilo je čak 550 političara iz 56 zemalja svijeta.

Svoj posjet Izraelu zastupnica Petir je započela u nedjelju, 4. lipnja svetom misom u kapelici Svetog Groba u Jeruzalemu nakon koje se susrela s fra Sinišom Srebrenovićem, hrvatskim franjevcem na službi u Franjevačka kustodiji Svete Zemlje koja već osamsto godina brine o svetim mjestima i kršćanskim zajednicama u Svetoj Zemlji.

U ponedjeljak, 5. lipnja zastupnicu Petir je primio mons. Pierbattista Pizzaballa, apostolski upravitelj Latinskog jeruzalemskog patrijarhata. Petir i Pizzaballa razgovarali su o položaju kršćana u Svetoj Zemlji, a zastupnica Petir pozvala je mons. Pizzaballu da posjeti europske institucije i kao glavni govornik sudjeluje u konferenciji o progonu kršćana koju će u prosincu ove godine organizirati u Europskom parlamentu u Bruxellesu u suradnji s Komisijom biskupskih konferencija Europske unije (COMECE), papinskom zakladom ‘Pomoć Crkvi u nevolji’ te belgijskim namjesništvom viteškog reda sv. Groba jeruzalemskog.

Istog dana Petir je posjetila ured istraživačkog instituta ‘Monitor’, nevladine organizacije koja promiče odgovornost i transparentnost među nevladinim organizacijama koje se bave ljudskim pravima pružajući informacije i provodeći istraživanja te potičući raspravu o aktivnostima tih organizacija.

Foto: info@petir.eu

SHARE

Studentica Mateja Feljan rođena je 28. rujna 1991. godine i znatiželjna od djetinjstva s pisanjem prvih priča počela je još u osnovnoj školi. Pohađala je novinarsku grupu u kojoj se zaljubila u novinarstvo i na to gleda kao na preteču ‘pravom’ novinarskom poslu koji sada radi..

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here