Petrinja je ove godine izdvojila više od milijun kuna  za projekte i programe 44 udruge proistekle iz Domovinskog rata, udruge iz područja zdravstva, socijalne skrbi i kulture te udruge za djecu i mlade.

„Gradonačelnik je 3. travnja donio odluku o raspodjeli financijskih sredstava za projekte i programe za 2018. godinu u kojoj je za 44 udruge za 65 programa odobren ukupan iznos od 1 045 195 kuna“, kazao je na potpisivanju ugovora s udrugama  privremeni pročelnik petrinjskog Upravnog odjela za društvene djelatnosti Joso Grahovac.

Ugovore je s predstavnicima udruga potpisao gradonačelnik Darinko Dumbović koji je poručio kako su udruge velika nadogradnja društvenog života Petrinje.

VEZANE VIJESTI
Asfaltirana Gajeva ulica u Mošćenici

„Grad vas je uvijek imao kao partnere i to ćete biti i dalje. Grad želi da budete partneri ne samo s Gradom, već i sa Županijom, državom, europskim fondovima i iskoristite sve što imamo na raspolaganju. S ovim što za sad imamo ne možemo biti zadovoljni. Nitko od vas ne može biti zadovoljan s financijskim sredstvima jer nikad nije dovoljno. Uvijek iz svake proračunske godine imamo neke veće ambicije, ali to je normalno. Treba uvijek učiti od boljih i onih koji su došli do izvanproračunskih sredstava koja se traže u europskim fondovima“, kazao je gradonačelnik te istaknuo kako je Petrinja grad projekata.

VEZANE VIJESTI
Tradicionalnu svadbu u kočijama od Moščenice do Petrinje pratile naše kamere

Podsjetio je pritom kako u sklopu provedbe pilot projekta pet nerazvijenih gradova, odnosno Programa integrirane fizičke, gospodarske i socijalne regeneracije malih gradova na ratom pogođenim područjima Petrinji stoji na raspolaganju za njene projekte oko 180 milijuna kuna, a Grad već ima izrađenu 100 milijuna kuna vrijednu tehničku dokumentaciju.

U ime potpisnika na potpori se zahvalio Tomislav Komes, predsjednik Gradske limene glazbe Petrinja koja ove godine slavi 210. godina postojanja.

„S razvojem civilnog društva rastu i njegove potrebe. Iznosi koje mi trebamo za naš rad su sve veći i veći. Činjenica da je iz gradske blagajne u ovoj godini osigurano nešto više od milijun kuna, dovoljno govori o ozbiljnosti tog jednog partnerskog odnosa između Grada i udruga.  Zahvaljujem se svima i želim svima uspješnu godinu. Na nama je da taj novac uspješno i kontrolirano potrošimo i realiziramo te naše projekte koji će sigurno ostaviti traga u našem gradu“, rekao je Komes.

VEZANE VIJESTI
Otvorena izložba "Zdravi zubi - zdravo dijete"

Pohvalivši rad svih udruga i volontera gradonačelnik im je na kraju poželio puno uspjeha u radu te izrazio uvjerenje u daljnju dobru suradnju Grada i udruga.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here