PETRINJA Radi kvarova u Srnakovoj ponovno na snazi prokuhavanje vode

273

Nakon još jednog kvara na cjevovodu koji se dogodio jučer u Srnakovoj ulici, voda ponovno nije za piće, te je od strane Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije izdana preventivna mjera obveznog prokuhavanja vode od minimalno 10 minuta za sve stanovnike koji su tijekom jučerašnjeg dana ostali bez pitke vode, izvijestili su iz Privrede.

-Na snazi je preventivna mjera zbog serije kvarova u Srnakovoj ulici. Preventivna mjera je proglašena od strane Zavoda za javno zdravstvo nakon obavijesti iz Privrede. Trenutno su na terenu i djelatnici Privrede i djelatnici Zavoda za javno zdravstvo. S ravnateljem smo dogovorili da preventivna mjera bude ukinuta čime se na punktovima dokaže slobodni rezidualni klor kao prvi i najjači pokazatelj da nema bakteriološkog zagađenja, obzirom su kemijsko fizikalni parametri u redu, poručuje Zoran Zechner, direktor petrinjskog poduzeća Privreda.

VEZANE VIJESTI
Velika policijska akcija - i naše kamere hvatale vozače

Za kvar na cjevovodu odgovorni su izvođači radova koji rade na projektu Aglomeracije:

-Izvođače smo obustavili putem nadzorne službe i bit će upućeni da se ta dionica koja se izvodi u sklopu Aglomeracije završi drugom tehnologijom, istaknuo je Zechner.

Gradonačelnik Dumbović zamolio je građane Petrinje za strpljivost podsjetivši kako su cijevi na nekim dijelovima stare i 100 godina pa se više od 80 posto vode gubi. Radovi koji su u tijeku, kaže, u interesu su građana:

VEZANE VIJESTI
Čestitka petrinjskog gradonačelnika povodom Ramazanskog Bajrama

-Očekujem strpljivost građana jer su radovi izuzetno zahtjevni. Mreža je stara 100 godina i ta mreža u svojoj povijesti nikada nije održavana i sve što se takne trulo je. To vam je isto kao da čovjek ima 120 godina i ideš mu mijenjati žile jer bi htio da on još živi. Mi jednostavno imamo grad prekopan 150 kilometara. Grad neće prestati biti prekopan još tri, možda i četiri godine. Mi nećemo stati. Gubici vode su 80 posto, mreža je gubitaš, to građani Petrinje plaćaju“, rekao je Dumbović.

VEZANE VIJESTI
Klizalište u Petrinji na novoj lokaciji

Zechner dodaje kako bi danas tijekom dana trebalo doći do ukidanja te preventivne mjere.

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here