Petrinjski hrvači apsolutni vladari Prvenstva Hrvatske

Četiri prvaka Hrvačkog kluba Petrinje i ekipni naslov Hrvatske

495

U Zagrebu je u subotu, 16. veljače održano pojedinačno Prvenstvo Hrvatske u hrvanju GR načinom. Na prvenstvu je nastupilo 69 hrvača iz 17 hrvatskih hrvačkih klubova. HK Petrinja je nastupio s 11 hrvača što je bilo dovoljno za uvjerljivo osvajanje ekipnog prvaka Hrvatske.

Poredak klubova:

1.       HK Petrinja                      41,5 boda

2.       HK Sesvetski Kraljevec   27,5 boda

3.       HK Lokomotiva                21 bod

Važno je istaknuti da je ovo prvi naslov seniorskog pojedinačno prvaka za Kristijana Šimatića koji je do naslova u kategoriji do 72 kg došao uvjerljivim pobjedama (Puklavec P. HK Sisak 12:6; Hedžić HK Zagreb 8:0; Valečić I. HK Šibenik 9:0).

Prvi je naslov i za Ivicu Panežića koji je u kategoriji do 55 kg  uvjerljivo u finalnoj borbi tehničkim tušem savladao hrvača Žegman Dominika iz HK Sesvetski Kraljevec).

Vinko Kadečka je do naslova u kategoriji do 97 kg  došao pobjedama (Gudelj I. HK Metalac 11:7 ; Runac P. HK Vindija 8:0; Markulin F. HK Lokomotiva 10:1; Huklek F. HK Sesvete 9:1). Ovo je Vinkov 5. naslov pojedinačnog prvaka Hrvatske, a zanimljivo  je da je svoj prvi naslov pojedinačnog prvaka Hrvatske osvojio davne 2000. godine te je najstariji osvajač ove titule u Hrvatskoj.

VEZANE VIJESTI
Vinko Kadečka i Vedran Mitrović prvaci države slobodnim načinom hrvanja

Tonimir Sokol je do naslova u kategoriji do 67 kg došao pobjedama (Mitrović M. HK Petrinja 8:0; Lončarić I. HK Podravka 8:2; Malobabić L. HK Sisak predaja zbog povrede).Tonimir Sokol je ujedno i apsolutni rekorder po osvajanju naslova državnog prvaka Hrvatske kojemu je ovo 14. uzastopni naslov prvaka i teško da će ga itko u skorije vrijeme nadmašiti u osvajanju ovog sportskog rezultata.

Pojedinačni rezultati po kategorijama:

55 kg … Ivica Panežić 1. mjesto
67 kg … Tonimir Sokol 1. mjesto
72 kg … Kristijan Šimatić 1. mjesto
97 kg … Vinko Kadečka 1. mjesto
60 kg … Dragan Vidović 2. mjesto
63 kg … Vedran Mitrović 2. mjesto
82 kg … Anđelko Barišić 3. Mjesto

VEZANE VIJESTI
U Petrinji međunarodni hrvački spektakl

Osim medaljaša za klub su nastupili i Marko Mitrović (5. mjesto – 67 kg), Luka Jandrić (7. mjesto – 63 kg), Ivan Barišić (7. mjesto – 87 kg) i Emil Osmanagić (5. mjesto – 97 kg).

Hrvače  je na natjecanju vodio trener Franjo Pereković koji je rekao: „Dečki su pokazali odlično hrvanje, te su uvjereno osvojili ekipni naslov prvaka. Klub smo koji je u novijoj povijesti ovaj naslov najviše puta osvajao. Pokazali smo da možemo puno očekivati od  ove ekipe u 2019.godini i dokazali smo da je u HK Petrinja utkano znanje i kvaliteta koje je taloženo 70 godina bogate povijesti kluba.“

VEZANE VIJESTI
IZBORNIK ČERVAR VRLO ZADOVOLJAN: ''Pohvalio bih sve svoje igrače''

Predsjednik kluba Vinko Kadečka na kraju je izjavio: „Čestitke svim novopečenim prvacima države te svim osvajačima medalja. Izrazito sam ponosan na svoje hrvače, trenere i upravu kluba. Moram spomenuti da HK Petrinja radi u jako skromnim uvjetima koji nažalost nisu ni blizu Zagrebačkim klubovima u kojima rade treneri profesionalci. To su klubovi koji nemaju probleme koji se pojavljuju u manjim sredinama kao što je Petrinja  (odlazak velikog broja ljudi u inozemstvo, gospodarska (ne)razvijenost i mnogi drugi problemi), pa ipak nastojimo održati ritam i mnoge titule državnih  prvaka donesti u Petrinju. Nažalost, HHS ove probleme još uvijek nije detektirao i žalosno je da u strukturama saveza HK Petrinja kao jedan od najtrofejnijih klubova Hrvatske ne sjedi nitko da svojim znanjem i iskustvom pomogne na neki način u radu saveza.“

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here